TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ett Tv-reportage här i veckan inför en komma film gjorde mig både ledsen och heligt förbannad. Det handlade om att hajar fångas och slaktas bara för att fenorna ska användas till hajfenssoppa, resten ratas i de flesta fall. Det var till och med så att man ibland kapade av fenorna för att sedan släppa tillbaka hajarna levandes.


Detta är tydligen en oerhört stor handel då bara narkotikahandeln är större än handeln med hajar. En sådan marknadsekonomi vill vi inte ha och här behövs många åtgärder. Ett är ett globalt förbud mot systemet om det nu inte finns och självklart fiskekvoter över hela världen.


Förbjud och bojkotta hajfenssoppa där motivet för hajjakten finns. Den råa kapitalismen och människors fåfänga är ett hot mot jordklotets överlevnad inte minst nu med all ny teknik som hjälper denna typ av djurplågeri och överfiske.


Jag visste inte om att detta försiggick då man är för långt ifrån hajarna och inte äter hajfenssoppa. Mona Sahlin varför inte ta initiativ till att stoppa detta barbari.2008-05-30, 16:00  Permalink
Andra bloggar om:  


Detta var ny info för mig också, trodde nog att det handlade om restprodukter. Jag håller med Dig i Ditt inlägg och har också bestämt mig för att bojkotta dyliga produkter.
Jag är oskyldig, har aldrig ätit hajfensopppa. Inte kommer jag att göra det heller. Kan det dessutom få Mona Sahlin ut på banan så är det ju fantastiskt.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM