TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är en av de nyheter som man har kunnat läsa här i veckan och när man läser detta så ställer man sig omedelbart frågan; vad det beror på? Vi har fått nya regler i kommunerna om hur lekplatserna ska utformas och det har satsats stora pengar på att åtgärda dem. Trots detta har olyckorna ökat med 50 % på 10 år.


Jag har många gånger frågat mig för vem som det skapas nya regler och om de ger den önskade effekten. Nu kommer också regler om hur köken ska vara i förskolor. Regler som fördyrar och ger mindre verksamhet till barnen.


Ibland undrar man om inte vissa regler kommer fram pga. starka lobbygrupper. T.ex. i fallet om lekplatser och om det är företag som säljer utrustning som legat bakom de nya reglerna för att de ska få sälja mer. Sen skyller man på regelbyråkratin.

För jag är mycket skeptisk till hur EU jobbar med att ta fram nya regler. I många fall tillsätts grupper med folk involverade från industrin. Istället bör vi bli mer försiktig med att ta fram nya regler och det är inte alltid att de kan garantera att de leder till mindre olyckor.

* Kör över moderaterna
En annan sak som man har hört här i veckan är att Mats Odell gärna vill gå vidare med regionfrågan och vi får hoppas att de övriga i regeringen har mod att köra över moderaterna.


* Angående förskolan och barngrupper
Jag kan konstatera att alla inte är helt påläst om vad som sagts. Vårt löfte om mindre barngrupper (15barn/avdelning i genomsnitt) ska vara uppfyllt vid 2009 års utgång. Något annat har aldrig utlovats och det budgetförslag som ligger ska klara detta om inte regeringens politik gör att skatteinkomsterna minskar mer än vad som nu är prognosticerat. Lekplatser har alltid varit farliga. Dessa är ju konstruerade av vuxna som tror att barnen ska använda grejerna på ett visst sätt.

Barnen är smartare. De (vissa) testar hela tiden sin förmåga och använder alla saker (oavsett vad det är) enligt vuxna på "fel sätt".
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM