TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag är glad över den nöjdhet som facken visat mot mig personligen med det system jag har tagit ansvar för nämligen att själv svara för MBL-information och förhandling av budget. Om det är som facken säger så är vi i detta hänseende i stort sett ensamma om att arbeta och göra så.


Träffar hålls också med samtliga fack minst en gång per år inför löneförhandlingarna och där får man verkligen reda på hur våra arbetsgivareföreträdare i nämnderna sköter sig, t.ex. när det gäller lönesamtal, lönebeskedssamtal och utvecklingssamtal. Samtalen är också bra då vi centralt kan trycka på så att allt fungerar enligt ingångna avtal.


Individuella löner förutsätter ett väl fungerande arbetssätt och där ligger vi nog bättre till än landstinget. Kanske har min fackliga bakgrund betydelse då jag själv har en uppfattning om hur ett samtalsklimat ska och borde vara. Om man är intresserad av att se hur vi jobbar är man välkomnen att höra av sig. Jag tror att systemet håller även på den privata sidan.

 

* Inteckning i eget kapital och god ekonomisk hushållning

Jag såg vänsterns budgetförslag igår. Ett förslag som redan år 2010 skulle ge ett underskott och som enligt lagstiftningen måste inarbetas kommande år. Vi har ett överskott i vårt förslag till budget siffermässigt men i verkligheten är det inte det då socialnämnden säger att man kommer att använda inteckningen i eget kapital både i år och nästa år. Därför är de 48 miljoner kronorna i resultatet inte ett plus utan inteckningar som är resultatpåverkande.


Däremot delar vi SKL:s uppfattning om att denna hantering lagmässigt borde ändras då god ekonomiskt hushållning ska ses både bakåt och framåt. Budgeten kommer vi att kommentera i fullmäktige liksom deras och andras uppdrag. Däremot fattar jag inte riktigt vart de är på väg när man vill införa en marxtaxa. Den barnomsorgstaxa som Marx hade vet vi inte hur den såg ut.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM