TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har vi fått se högeralliansens budgetförslag för nästa år och det är som vanligt lite trixande hit och dit för att de ska få ihop en budget. I det förslag som vi fick se på morgonen hade man inte räknat upp ramarna på samma sätt som vi har gjort med ytterligare 0,5 % utan på de gamla ramarna, men de har säkert lyssnat på vårt förslag när de fick reda på detta.

 

I övrigt har jag bara några korta reflektioner gällande högeralliansens budgetförslag. En är att jag tycker det är oansvarigt att ge bilden av att det finns 15 miljoner kronor som är luft i administrationen. Högeralliansen brukar som regel lägga förslag som ger ökad byråkrati och de gamla uppdragen ligger kvar och man ser inte mycket nytt.

 

En annan är att de plockar bort stora delar av kommunens utvecklingsanslag och samtidigt pratar om tillväxt. Ett ohållbart resonemang då alla EU-projekt måste finansieras och utan offentlig finansiering tvingas vi skicka tillbaka pengar till EU.

Ytterligare en synpunkt är att det är osannolikt att tro att man kan spara 7 miljoner kronor genom att använda upphandlingar. Det känns som luftpengar då de entreprenader som man nu upphandlas börjar med att lägga fast priset oavsett vem som vinner upphandlingen då det är kvaliteten som är avgörande.

 

Sen kan jag också se av förslaget att vi väljer olika metoder när det gäller de minskade arbetsgivaravgifterna. I vårt förslag så tar vi in dem i pengapåsen och fördelar ut dem där det behövs medan högeralliansen låt de stanna där det finns ungdomar. Vi verkar dock ense om att tillväxten och skattekraften minskar men om orsaken har vi olika uppfattningar. Vi vet att det beror på regeringspolitiken.


Vi kommer från vår sida att kraftfullt jobba för en ökad tillväxt i kommunen. Det går dock inte att utläsa om det finns en samlad sådan allianspolitik då en del tycker det är fel att växa vilket borde vara uppenbart. Den enda garantin för mera pengar är ökad tillväxt och att Umeå blir en bättre stad att bo & leva i och som attraherar fler människor.2008-05-27, 14:27  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM