TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår skrev jag om den förvåning jag kände när jag såg att Sören har gått till Junilistan. Sören har varit motståndare till EMU och krävt folkomröstning om detta. Han har också önskat en folkomröstning angående Lissabonfördragets utformning som han har varit motståndare till.


Fördraget håller nu på att godkännas av regeringarna runt Europa och avgörandet ligger då inte längre i Europa utan på nationell nivå. Sören vill heller inte att beslut ska flyttas till EU samtidigt som han vill ha vara där och påverka för jag antar att en parlamentsplats hägrar. När det gäller de övriga politikområdena avgörs det mesta på nationell nivå och jag har svårt att se hur EU t.ex. ska kunna tvinga länder att bygga ut kärnkraften för att klara miljömålen. Att Junilistan inte kommer att bry sig om de andra politikområdena tror jag med andra ord inte på. Frågan är om Sören kommer att förbli sosse i hjärtat. För jag ser på Junilistan som ytterligare ett högerparti inom politiken i stort.


Däremot när det gäller direktiv i olika områden så måste vi vara framme tidigare och påverka från nationell nivå och inte från europanivå. Visst finns det konstigheter i tolkningarna på hemmaplan av EU-beslut såväl som det finns konstigheter i tolkningarna i EU. Den viktigaste frågan just nu är dock om den svenska modellen och att vi får ha kvar kollektivavtalen samt konflikträtten, istället för en statlig lönepolitik med lagstiftad miniminivå på lönerna.

* Särtaxa eller inte?
Den frågan återremitterades igår för ytterligare kompletteringar. En avgörande fråga blir om vi överhuvudtaget ska göra verksamhetsområden ute i byar som Stöcksjö. Här får nog de boende själva i så fall svara för vatten & avlopp och stå för dessa kostnader. Samtidigt blir det då miljönämnden, som brukar peka med hela handen, som får tvinga igenom den rening och hantering av spillvatten som miljön kräver. Likaså måste nog byggnadsnämnden avslå alla förfrågningar om bygglov och planändringar om inte miljö- och vattenfrågorna får bra lösningar. Vi får väl överväga om vi ska ta tillbaka Stöcksjö som verksamhetsområde för det är orimligt att man i andra nyexploateringsområden ska stå kostnaderna för detta. Jag blev förvånad över moderaternas svängning i denna fråga och är nästan helt säker på att det beror på att man inte kan systemet.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM