TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ska man tro tidningsspekulationer idag så kommer Sören Wibe att bli en av två ledare i Junilistan. Jag ska villigt erkänna att jag i min vildaste fantasi inte trodde att han skulle kunna ta ett sånt steg. Med den vänsterinriktning han haft i sina politiska värderingar om ett samhälle byggt på en generell välfärdspolitik och med alla de saker som ryms inom den generella välfärdspolitiken.


Junilistan grundades främst av missnöjda högerkrafter som gamla bankdirektörer där Nils Lundgren jobbade i en bank som satte hela Sverige i gungning. Ska nu Sören Wibe axla den högerinriktning som junilistan stått bakom? Att Sören varit EU kritiker det vet vi men det finns det flera av inte minst i Norrland.


Sören har haft förtroendet att sitta både i Riksdagen och i EU-parlamentet för socialdemokraterna men nu tolkar jag det som om att han resonerar som följande; att får jag inte som jag vill då byter jag vilket han gjort en gång tidigare när han kom till socialdemokraterna från vänsterpartiet då de gick emot kärnkraften. Jag tycker att Sören Wibes agerande skadar förtroendet för honom som person och dessutom skadar det demokratin.Måste säga nonsens på att det skulle skada demokratin, vad har du för belägg för det överhuvudtaget?

Däremot håller jag med dig om att det skadar förtroendet för Sören som person att sätta sig i den dammiga högersamlingen Junilistan.
Han är inte bara skadat förtroendet, för min del har han misst allt förtroende.
Han går på sin övertygelse.
Starkt!
S som parti har förändrats en hel del.
Kan ni inte se det?

Solidariteten vi ska ge övriga EU kan lätt bli något helt annat.
Vet ni inte att EU har stor högerdominans?
Ett starkare EU ger en svagare riksdag.
Vill ni ha det?
Överstatligheten är en mycket större fråga än om vi är röda eller blå i Sverige.
Det kan ändras var 4:e år fortfarande.

Överstatligheten kan vi inte minska på något sätt.
Ändå är S och alliansgänget enade i EU-frågan vad gäller överstatlighetens ökande genom Lissabonfördraget.
(Något partiledningen inte vill att vi medlemmar ska få rösta om ens inom partiet.)

Junilistan är en blandning av insiktsfulla människor som inte tillåts driva sina EU-politiska åsikter inom andra partier.
Dessutom finns många s-väljare och f.d. s-politiker både på riksdags- och kommunal nivå.
Löjligt att kalla alla som inte gillar s partitopps EU-politik högermänniskor.
Ska du göra det har du snart inga s-väljare kvar.

Låt gärna Junilistan, SD och möjligtvis V (om de törs ställa ultimatum för att delta i en S-regering - tyvärr knappast troligt) vara alternativen för de som inte gillar tanken på ett allt mer överstatligt EU.
Det tackar de säkert för och växer av ren automatik!
Han inser väl att han får större inflytande för sina hjärtefrågor i Junilistan. Att byta parti borde fler göra än att sitta kvar och bli ett lydigt valt boskap för partiledningen inom S. "Jag är sosse och kommer alltid vara sosse", sa min morbror alltid till mig som ung. Jag vet inte om det är så klokt att låsa sig.
Ni minns väl att även Nils Lundgren talade för socialdemokraterna( i alla möjliga ekonomiska frågor )en gång i tiden. Så Sören W är inte den ende kände socialdemokraten som bytt parti i EU-frågans spår.
Vilket struntprat du kommer med, Sören är och förblir en socialdemokrat i hjärtat. Han kommer självklart att följa sin ideologiska övertygelse även fast han är med i junilistan.

Kopierat från junilistans hemsida "Trots denna grundinställning kommer det naturligtvis upp många frågor som våra företrädare anser hör hemma på EU-nivå. Då kan man räkna med att socialdemokratiska företrädare röstar efter sina värderingar och liberala och konservativa efter sina. De är ju politiskt deklarerade på vår lista och invalda på mandat i dessa avseenden också. Deras gemensamma politiska front, avser ju motståndet mot att förskjuta makt till Bryssel. "
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM