TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

För två år sedan var det valrörelse och en fråga som var mycket het var bensinpriset, främst skatterna på bensinen. Idag kan vi konstatera att bensinpriset aldrig någonsin varit så högt som nu och då får vi inte glömma bort att det är länge sedan dollarkursen varit så låg. Men skulle dollarns värde ha legat kvar på samma nivå som tidigare hade säkert priset minst varit ett par kronor högre.

Nu ska man inte skylla det höga bensinpriset bara på högeralliansen men de gick till val på att sänka bensinskatten. Inte minst här i Västerbotten gick högeralliansens riksdagskandidater ut och lovade sänkt bensinskatt och mer eller mindre spottade på oss för den skattepolitik vi fört på bensinen. Kristdemokraterna, centern och moderaterna drev frågan hårt.

I förra budgeten skedde det en skattehöjning med 17 öre per liter och då säger kristdemokraterna att det beror på att klimatfrågan hamnat i fokus på ett helt annat sätt än i valrörelsen. Man kan bara konstatera att högeralliansen gjort tvärtemot vad man sa i valrörelsen, ett bedrägeri mot väljarna.

Ur demokratisk synpunkt är det allvarligt att man säger en sak i valrörelsen och så gör man precis tvärt om i verkligheten. Och vart bensinpriset eller drivmedelspriserna tar vägen törs nog ingen sia om. Jag för min del tror att priserna kommer att stiga mer även om inga skatter höjs. Efterfrågan i världen är större än tillgångarna och inte minst därför behöver Sverige satsa mer på järnväg och inte göra som högeralliansen och dra in på investeringarna. Även detta lovade en del partier i högeralliansen, dvs. att man skulle bygga Norrbotniabanan.

 

* Schlager & trav
Schlagerfinalen blev en stor besvikelse då Sverige hamnade lågt ner på listan men det var nog media som trissade upp förväntningarna och sa att vi var en favorit. Idag är det elitloppet som gäller och att uppleva det på plats är en härlig upplevelse. Tyvärr har jag ingen säker vinnare att ge tips om men det får ni stå ut med..........och inte att förglömma att såväl Kristdemokraterna som Moderaterna lovade i valrörelsen sänkt bensinskatt. Vart tog det löftet vägen?
..och Göran P kom väl överens med "miljöpartiet" om att med viss regelbundenhet att höja bensin/dieselskatterna??
I övrigt var det väl inte så mycket som kom ut av devisen "ett grönare Sverige"?

En allmän fråga: Varför är det så mycket kritik av Alliansens politik men bara en mikroskopisk mängd av egna förslag från (s) här p S-info???
Klaga är enkelt men kom med konkreta och nya förslag. De gamla gillades ju inte speciellt mycket av väljarna..
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM