TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är väl ingen hemlighet att jag tycker att det är helt fel att höja skatten i landsting och kommuner idag. Många av oss har en sämre ekonomi i sikte. Orsaken till detta är flera men framför allt för att staten inte kompenserar kommunerna och landstingen. De kompenserar heller inte inrättningar som Norrlandsoperan, museet och andra myndigheter för de kostnadsökningar som kommer – inte minst på grund av att personalen vill ha och har rätt till högre löner.

Kommuner och landsting, framförallt socialdemokratiska kommuner och landsting, bör inte ta fram egna pengar och täcka upp för de neddragningar som regeringen genomför - neddragningar som minskar välfärden.

Vi är ett parti som värnar en välfärdspolitik och det kostar medan högeralliansen vill rasera stora delar av den generella välfärdspolitiken. De sänker skatterna vilket riskerar att skapa en amerikaniserad välfärd med någon form av grundgaranti för dem som inte har det alltför fett i plånboken. Till skillnad mot dessa så kommer de som har den bästa ekonomin att kunna köpa sina egna privata försäkringar vilket garanterar dem vård och andra tjänster utan att behöva stå i kö.

Flera av valfrihetsreformerna som kommer är steg i samma riktning. Låt oss därför rikta kraften mot de försämringar som högerregeringen pådyvlar i de kommunala verksamheterna. Välfärd kostar pengar och pengar i det offentliga är skatter i alla dess olika former. Staten har ett ansvar att ge kommuner och landsting de pengar de behöver för att genomföra det staten har bestämt att vi ska genomföra. Så gör det.Ja så har du rätt igen, Lennart. Kommunerna klarar inte den överflyttning av de sociala kostnaderna som upprensningen i trygghetssystemen orsakar.

Jag tycker i och för sig att det är bra att man försöker rensa, a-kassan skall var en omställningsförsäkring när du mistat jobbet - inte en socialförsäkring, sjukförsäkringen skall fösäkra dig för vård när du är sjuk och socialförsäkringen skall säkra dig livsuppehälle när du saknar andra försörjningsmöjligheter. Det är den solidariska tanken.

Men eftersom systemen har börjat gå i varandra, och gränserna suddats ut så har gråzoner bildats. Därför är det bra med upprensningen.

Problemet är ju att sociala har fått ta det mesta av kostnaderna och det drabbar kommunerna. Därför måste vi göra något här och det ligger faktiskt på staten att göra en ny fördelning mellan systemen. Här skall vi rikta kravet på regeringen och blir det ingen ändring så tar vi dom i valet. Stå på Lennart. (Snygg stajling förresten, du passar i det mesta)
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM