TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag åker jag till Stockholm för träff med Svenska kommunförsäkringar AB. Ett bolag som har bildats för att det inte finns en fungerande marknad med försäkringar för kommunerna. Det finns knappt med anbud och där det finns så är priserna för försäkringen skyhöga. Trots detta så har bildandet av försäkringsbolaget överklagats av ett annat försäkringsbolag.

 

Jag tycker det är skamligt att det inte finns en fungerande marknad för försäkringar till rimliga priser. Visst har kommunerna skador men att man har det mer än andra är tveksamt. Jag passar också på att stanna i Stockholm för att som vanligt bevittna Elitloppet och V75 på Solvalla i helgen.

Dagens blogg handlar om varför och vem det är som hittar på en massa regler som inte gör annan nytta än att det blir dyrare, samt att mera pengar går till lokaler eller annat - istället för till verksamhet. Jag har ett exempel som just nu ligger i vår budget.

 

Köken i förskolorna ska ha närmare 100 miljoner till investeringar för att åtgärdas för att anpassa till en ny regel. Förut har barnen fått besöka köken i förskolan men nu är det slut om uppgifterna stämmer. Då kommer min fråga om varför vi ska göra detta och om det har varit problem? Det har inte en enda gång framförts att barnen har fått hälsomässiga problem och att det inte har gått att ordna käket.

På liknande sätt kommer tusentals bestämmelser till och allt håller på att vara så sterilt att de enda konsekvenser bestämmelser leder till är allergier. Vi kan inte jaga världsmästerskapet i regler utan nytta. Jag har en bestämd känsla av att alla de myndigheter vi har måste hitta på något bara för att försöka förklara för de andra att dom behövs.

Ingen efterfrågar mera krångel utan snarare tvärt om och här måste riksdag och regering lära sig att beställa rätt samt att göra utvärderingar för att se om det gett någon nytta. Maud Olofsson sa bl.a. innan valet att hon skulle ta tag i krångliga regler men för att ta bort en så tillkommer två nya. Rikspolitiken måste verkligen ta sig i håret och plocka bort regler som bara tillkommit för byråkreterna själva och inte gör nytta utan skadar all typ av verksamhet. Bara ur minnet så skulle man kunna skriva tusentals sidor och visa på dumheter.


Krånglet och processerna runt byggande av vägar och järnvägar är ett skräckexempel, men det hittas på tusentals dumheter som folk tror är självklarheter att införa bara för att syftet verkar gott, tyvärr är det svårt att hitta frågan varför. Man bör kanske använda toyota-modellen lite mer att man alltid ska ställa sig frågan VARFÖR 5 gånger.Ja ibland så skall det en västerbottning till för att peka på det självklara. Mera frågor, Varför och är det rimligt? måste ställas för att skapa det goda samhället. Och det där med försäkringar, helt rätt! Där jag jobbar så är försäkringskostnaden och självrisken så hög att vi inte har några försäkringar. Vi bygger upp en egen fond internt som får stå för återställande efter skada och brott.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM