TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vallöften infrias, EU tar tag i jordbrukspolitiken, ny grundlag och Byggnads avd 37 som plantskola
Igår la vi vår budget och om inget speciellt händer så kommer vi att under den här mandatperioden klara en kraftig tillväxt i barnomsorgen och mindre barngrupper. Det är under denna mandatperiod vi lovat mindre barngrupper och inte redan nu som en del tycks ha trott. Det tar nämligen tid att bygga.

Eu och jordbrukspolitiken.
Till min stora glädje ser det ut som om EU äntligen tänker förändra den sjuka jordbrukspolitiken. Det idiotiska kravet på att en del av marken i träda ska bort. Hur kan man ha infört något så dumt? Subventionera att marken inte brukas. Stöden ska frikopplas och inte vara knutet till viss odling eller produktion för snabbare omställning, mjölkkvoter ska fasas ur. Mer pengar till landsbygdsutveckling, upp till länderna själva att kunna avsätta till skördeskador, ingen garanti för durmvetespris och att stödet för energigrödor avskaffas. De flesta av förslagen är sunda men tyvärr så saknas en sak. Man borde ta bort allt stöd till jordbruksprodukter som går till framställning av alkoholhaltiga drycker. Subventioner av alkoholprodukter är helt fel
Ny grundlag
Det fins tankar om en ny grundlag och jag hoppas att vårt parti är beredd på att gå med i en diskussion. Jag tillhör dom i partiet som tveklöst stöder skilda valdagar mellan kommuner och riksdag. Motivet är enkelt, det vitaliserar demokratin. Jag som kommunalt aktiv tycker att kommunalpolitiken drunknar i rikspolitiken kanske främst media fokusering på riksfrågor. Kommunala nyval måste vara en självklarhet. Lika självklart är att vi ska gå till val på partier och inget annat. Partival med personvalssystem får inte ändras.

Byggnads avd 37 en plantskola
Ja så har det varit och förhoppningsvis fortsätter det. Man har under lång tid insett att engagera sig politisk är viktigt och socialdemokratin har varit det självklara valet. Under ganska lång tid var både förbundets ordförande Bertil Winberg och dess vice Åke Wännman komna från Umeåavdelningen och de avdelningar som slagits ihop. Politiskt har vi under en 10 års period haft 2 kommunalråd frän avdelningen och det är undertecknad och Matts Lundgren i Vännäs. Åke Sjöström kassör under lång tid satt i förbundsstyrelse och även som ledande landstingspolitiker i sjukvårdsdirektionen i Umeå. Bengt-Olov Karlssons engagemang för byggande av Folkets Hus liksom kollektivtrafik och även samhällsfrågor i stort. Det finns många andra som haft viktiga uppdrag inom socialdemokraterna i politiken och många andra uppdrag och senaste exemplet är Gynnar Dahlberg som blev chef för A-kassan för byggjobbarna. Byggnads har satsat mycket på utbildning och självklart har det varit en viktig del för att få fram ledare. Hoppas att man även i framtiden vill ta ett stort samhällsansvar

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM