TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är tänkt att Lissabonfördraget ska röstas om i riksdagen i år. När vi gick med i EU var en förutsättning att vi skulle få behålla den svenska modellen innehållande bl.a. rätten att använda konfliktvapnet för att få tillstånd ett avtal. Efter Lavaldomen håller inte längre detta om nu domarna vet vad det innebär.

I Sverige har vi löner och inte minst minilöner reglerade i kollektivavtal medan många länder har det i lagstiftningen. Det innebär att i Sverige tar parterna ansvaret och i andra länder sker det via lagstiftning.

Egentligen är det ingen skillnad men ingen kan ju sätta sig emot en lagstiftning. Ska vi ha samma förutsättningar som i de länder där man lagstiftat måste det finnas en rätt att strejka för att få fram ett avtal som reglerar förhållandet mellan parterna.


Jag har varit fundersam om högeralliansen och inte minst centern vill övergå till en statlig lönepolitik då man inte vill ha kollektivavtal. Mona nu sätter du press på högeralliansen och rösta emot fördraget om inte strejkrätten kan garanteras. Här finns ingen kompromiss, vi ska ha strejkrätten kvar för att få avtal och vi vill inte ha statliga miniavtal.2008-05-16, 08:07  Permalink
Andra bloggar om:  


Om jag inte minns fel var det väl Ulrika Messing och Mona Sahlin på uppdrag av Göran Persson som ville ta bort strejkrätten eller iaf minimera den?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM