TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Med anledning av dagens artikel i VK om vad jag har sagt om media och lydiga bandhundar läs gärna gårdagens blogg så ser man exakt vad jag sagt.

I dagens blogg tänkte jag istället beröra sjukvården som har stora utmaningar, inte minst ekonomiskt. Det kommer ständigt nya behandlingsmetoder och trots kortare tider på sjukhusen blir det dyrare.
Enligt prognoser om ekonomisk utveckling är landstingen på väg in i djup ekonomisk kris och stora underskott. Det finns gott om pengar och det har Sveriges kommuner och landsting, SKL, påpekat i sitt senaste nyhetsbrev men trots det så räknar inte högerregeringen upp stadsbidragen.


För regeringen är det viktigare att sänka skatter för dom som redan har det bra. Tanken är väl då att på sikt ska dom som har det bra kunna köpa sig vård och försäkringar medan andra får stå i längre och längre köer beroende på resursbrist. Staten har ansvaret att föra till mer pengar före skattesänkningar och landstingen ska inte tvingas höja skatterna. Det behövs en omfördelning inom skattekollektivet och effekterna av högerregeringens politik börjar ge verkan på tillväxten.

Sjuksköterskekonflikten är det andra hotet och visst förstår jag SKL då det redan är resursbrist i landstingen och att staten håller igen. Däremot har jag en känsla, jag betonar känsla, att sättet att organisera arbetet i sjukvården är lika statiskt som i skolan. Det behövs, skulle jag tro, lite nya arbetssätt i och med den teknikutveckling som sker. Ett tips till förhandlarna är att då vi har ett individuellt lönesystem försök finna vägar där man belönar bra och effektivt arbete i lönekuverten. Vi har inte lyckats i det offentliga att finna nya bättre lönemodeller med "morötter" som belönar duktig personal.

 

* Sport
Ett sportintresserat kommunalråd blir glad och tackar Henke Larsson för att han ställer upp i landslaget igen. Han har stora kvaliteter så visst tar han och ska ha en plats i landslaget. En ålder av 36 år är väl inget för en yrkesman eller kvinna oavsett vilket yrke man har. När det gäller idrotten så handlar det mer om motivation när man kommer över 35 än om kunskap, men också att inte skador gjort det riskabelt att spela. Tack Henke för att du vill hjälpa ditt land.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM