TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det finns ingen kampanjorganisation som får så stort genomslag i media som Svenskt Näringslivs om företagsklimatet. Journalister springer som lydiga bandhundar utan någon kritsik granskning av hur innehållet tas fram och hur det värderas.

 

Igår bloggade jag om att Umeå kommun faktiskt har genomfört en undersökning med hjälp av SCB och Sweco Eurofutures bland de som faktiskt har haft en erfarenhet av kommunens service och det visar på att företagarna är stort sett nöjda, men det var inte intressant ur mediasynpunkt. 

 

Jag ska inte heller avslöja vad en företagare i en inlandskommun har ringt och sagt men det som anses vara en fördel i en kommun är en nackdel i nästa. I Umeå har vi ett gott samarbete med Företagarna och Handelskammren medan Svensk Näringsliv väljer att inte delta. Som jag också skrev igår så applåderade högeralliansen sin kampanjorganistation men fortfarande är det media som drar ner Umeå långt i undersökningen.


* Högerpolitiken ger effekt på ekonomin
Högerpolitiken slår igenom med en lägre tillväxtakt. 2007 var det stora överskott i kommuner och landsting men ingen ska inbilla mig i att det berodde på högeralliansens övertagande hösten -06. Det hinner aldrig få effekt på så kort tid utan Göran Persson hade rätt om att jobben och tillväxten kommer.

 

Gårdagens viktigaste nyhet var från Sveriges kommuner och landsting att det snart är stora underskott i verksamheten och dess ordförande säger att det blir kärvare tider med effektivisering och återhållsamhet.

 

I Umeå gick vi till val på att välfärd går före skattesänkningar medan regeringen med sin politik går den motsatta vägen. Tyvärr så finns ingen ångervecka i valen, ni som valde dom får stå ut. Inne på samma väg i mitt inlägg "Flocken ylar på His Masters dressyrkkommando." på min blogg.passagen.se/bwlogg-mediaosamhalle som finns under mitt namn här på s-bloggar
Mvh
Bo W
Du skriver att: "..men ingen ska inbilla mig i att det berodde på högeralliansens övertagande hösten -06. Det hinner aldrig få effekt på så kort tid utan Göran Persson hade rätt om att jobben och tillväxten kommer."

Om det nu tar ett par år innan en nytillträdd regerings politik märks på arbetsmarknaden. Hur kommer det sig då att ni socialdemokrater så ofta beskyller höger för att ha åstadkommit kraschen 91? Med tanke på att kurvan för arbetslösheten vände 92 och arbetslösheten då började minska. Så kan ju knappast nedgången ha berott på den borgerliga regeringen. Läs själv vad er egen regering skrev i vårbudgeten 2002, där framgår detta tydligt.

Snacka om att skjuta sig själv i foten. Har du rätt i ditt uttalande nu? Eller hade ni fel då? Ni kan ju knappast ha rätt båda gångerna...
Jag tycker det var en riktig liknelse. vet du varför jag tror dom ställer upp så över hela landet? jag är övertygad om order från tidningscheferna. det handlar inte om att granska företag utan tillfredställa dom så annonsintäkterna kommer in i kassan
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM