TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Släpp fångarna loss - eller finns det plats för nya? Den frågan har debatterats då det kanske inte blir några nya fångar då det är brist på åklagare. Det gör att färre förundersökningar hinner göras och att inte lika många kan dömas.

 

Kriminalvårdens chef vill frige interner och halvera straffskalan. Han föreslår det med anledning av att regeringen har sänkt skatterna istället för att satsa på åklagare och kriminalvård samt att det nu saknas det två miljarder och 1800 platser.

Men socialdemokraten Tomas Bodström hade ett klokt förslag tycker jag om att låta poliserna göra enkla förundersökningar, samt att i en del enkla ärenden kunna utfärda strafföreläggande. Med förändringarna i polisutbildningen ser det klokt ut.

* Flaggskeppet sjunker
Regeringen gjorde ett stort nummer av sin nya arbetsmarknadspolitik. Nystartjobben skulle vara lösningen medan arbetsmarknadsutbildningarna skulle skrotas. Arbetsgivare som anställde en arbetslös person slapp betala arbetsgivaravgift under lika lång tid som personen varit arbetslös.


Nu är det bevisat att 2 av 3 går tillbaka till arbetslösheten när bidragen upphör. Inte förvånande visar en Sifo-undersökning att yrkesutbildning är den mest effektiva åtgärden och få tror på subvention av hushållsnära tjänster, samt att högre avgifter i A-kassan skulle ge fler jobb.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM