TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Rapporter om ökade klyftor ser vi dagligen. Det kan antingen gälla den politik som högerregeringen för här hemma i Sverige eller den politik som sker mellan fattiga och rika länder där de stora höjningarna av matpriserna är orsaken till oroligheter.


I Sverige har regeringspolitiken fört över stora summor till dom som redan har. Tidningen Dagens samhälle har visat hur mycket mer som vissa företagsledare har fått i inkomstförstärkning. 94 direktörer och styrelseledamöter har fått kassan förstärkt med 70 miljoner och i topp Fredrik Lundberg med 39 miljoner.
Jag tycker inte att det är synd om Lundberg och dom andra. Löner och arvoden har stigit mycket mer än hos andra anställda. Regeringen skryter om jobbskatteavdragen men vanligt folk har istället fått ökade utgifter med sämre a-kassa och ökade kostnader för medlemskapet samt att sjuk- och föräldraförsäkringen har försämrats, detta enligt riksdagens utredningstjänst.


Tidningen Dagens arbete har visat att 30 % har fått det sämre med regeringens politik medan de rika har blivit rikare på grund av andra skatteförändringar. Man kan också se att när politiken som man för börjar slå igenom så minskar tillväxten och därmed skattekraften som kraftigt försämrar kommunernas ekonomi och därmed välfärden.


Från att ha haft en god ekonomi med överskott så riskerar kommunerna nu underskott i framtiden.  Siffrorna om förmögenhetsskatten visade att toppdirektörerna minskade sin skatt med tillsammans runt 180 miljoner. Men totalsumman var närmare 6 miljarder. Det är alltså andra sparare som slipper en belastning på runt 5,8 miljarder på sina redan beskattade medel.

Vad som hänt, är att ägarna till sparmedel själva får bestämma vad som skall göras med den del som tidigare gått i skatt. Dessa människor kommer att använda sina sparmedel på ett sätt som är bra för hela samhället, när de själva får bestämma.

Även en person som förslösar sin förmögenhet på sprit, mat, båtar, bilar, hus mm bidrar till samhällets välstånd.

Att beskatta beskattade medel, sparande, är en mycket dålig princip. Med tiden kommer vi säkert att se att mer kapital kommer att synas och kommer att sparas i Sverige. Detta givetvis under förutsättningen att socialdemokraterna inte lovar att konfiskera sparandet. Då blir det i stället så att en del spar i madrassen, andra köper s.k. näringsfastigheter för att kunna nolla sin förmögenhet och andra mutar kanske socialdemokraterna till att ge specialvillkor.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM