TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Slutar sälja cigaretter

ICA på Teg i Umeå ska sluta sälja cigaretter. Det är ett modigt och klokt beslut. Motivet som Mats Calla har är ”att det känns fel när vi samtidigt gör allt för att sälja hälsosamma livsmedel”. Visst är rökning skadligt för hälsan och ger många en för tidig död dessutom vet man att rökning även är en inkörsport till andra droger. Det sägs att de flesta som börjar med droger har börjat med rökning. Jag hoppas att det är fler som tar efter hans ställningstagande.

Miljöansvaret
När det gäller hälsa och miljö så är det att få tillstånd en attitydförändring så att människor tar eget ansvar. Man blir lite bekymrad när man i morse hörde på nyheterna att 7 av 10 inte har för avsikt att göra något själv för en bättre miljö. Vem ska då göra detta? Den man litar på då är att vi politiker ska göra något och det ska vi självklart göra men det är alltför lätt att skicka allt ansvar på någon annan. Någon annan är vi själva och jag är helt övertygad om att vi kan göra mest själva för att få en bättre miljö och inte minst beteendet som konsument i alla led och funktioner2008-05-09, 17:25  Permalink
Andra bloggar om:  


ICA handlaren är en hjälte!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM