TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår avslutade jag dagen med att titta på en TV-debatt ledd av Janne Josefsson och det handlade om mellanöstern och Israels firande som eget land. I debatten deltog både palestinier och israeler, samt personer med sympatier åt båda hållen. Jag må då säga att det blev en hel del heta känslor och dålig respekt för den andres rätt att prata till punkt.

 

Bilderna av vad som är orsak och verkan skiljer också helt liksom historien. När bilderna är så olika och att det inte ens i en TV-studio kan finns ett samtalsklimat mellan israeler och palestinier, då spelar det ingen roll vad andra parter utanför dessa gör. Då blir det aldrig fred. Det är tråkigt att inte viljan till ett mänskligare mellanöstern finns.

 

* Ett kommunalråd ska inte behöva uttala sig om allt
Som kommunalråd krävs att man ska svara på allt. Det som jag kommer ihåg mest var när dåvarande Nordnytt krävde av mig att jag skulle uttala mig om vänsterpartiets lojalitetsförklaring någonstans i Norrbotten. Självklart så sa jag ifrån och de som var med minns också vad som hände när jag kom ut ur mitt rum.


Nu på sistone har jag fått flertalet frågor om vart SSU i Umeå tagit vägen, både att de på nätet är svåra att känna igen, liksom banderollerna och språket på dem under 1 maj-demonstrationerna. Även om jag är kommunalråd så har jag inget med SSU att göra. De är ett fristående socialdemokratiskt ungdomsförbund som själva formar sin politik utifrån den ideologi man står för.
Det är även så att jag många gånger får frågor om olika ställningstagande i partiet – i frågor som inte rör kommunen eller kommunerna överhuvudtaget då är det andra som har det ansvaret. Visserligen har jag ett uppdrag i partiet, jag har fått förtroendet att vara ledare för den socialdemokratiska gruppen i fullmäktige och ordet kommunalråd är dess funktion.


* Skolbråken i Umeå
Som framgått av media har det varit bråk på vår gymnasieskola Östra Gymnasiet. Mediabilden ger en oroande bild av vad som skett och sker. Konflikten ser ut att vara mellan olika etniska grupper. Orsaken till bråken speglas inte så noga men har tendens till den undre världens uppgörelse om makt över något. Jag hoppas verkligen att den bilden är fel men det behövs krafttag - från skolan, sociala myndigheter och polisen liksom föräldrarna till skolbarnen om det nu inte är fler inblandade än eleverna.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM