TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag skrev igår i bloggen har vi inom kommunen målsättningen; heltid som rättighet och deltid som möjlighet. Över 1000 personer har deltid och ca 700 är nöjda med detta. Många har erbjudits heltid men tackat nej när man inte fick det på den arbetsplats man var.


Men om vi ska klara målet med heltider finns det ingen garanti att det blir på just den arbetsplatsen. Det behövs kulturella förändringar både bland arbetsgivare och anställda.


Igår togs beslutet att samma sak skulle gälla när vi upphandlar tjänster inom äldreomsorgen. Det blev helt olika uppfattningar mellan vänster och höger men till min stora förvåning står det inte ett enda ord om detta i dagens tidningar.


Båda tidningarna var representerade på presskonferensen som var hetsig för att säga det milt. När sånt händer brukar det komma rubriker. Nu kanske det beror på att de båda journalisterna var män och att deltidsfrågan bland dom inte är så stor.


Det framfördes farhågor från alliansen mot förslaget. Men det förändras inte då samma möjligheter finns hos de privata arbetsgivarna att de som vill ha deltider kan få det. Målet heltid en rättighet deltid en möjlighet är det som ska gälla.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM