TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Betygsätt lärarna.
Det ska min kollega Ilmar Reepalu kommunalråd i Malmö ha sagt till Sydsvenskan och att programmet dessutom visat att det inte bara handlar om resurser. Jag tror han har helt rätt Har lär ha inspirerats av Svt,s dokumentär klass 9A där man specialrekryterade lärare. Högstadieeleverna ska då betygsätta sina lärare. Vi som arbetsgivare ska ju redan idag betygsätta våra lärare och det ska och måste ske vi de utvecklings och lönesamtal som ska hållas. Ska vi nu ha individuella löner så är det väl på plats att utvärderingen görs tillsammans med eleverna som lämnat sina synpunkter, betygsättning kommer säkert att gå att använda

Åklagarna måste åklaga
Den senaste veckan har det kommit larmklockor på att åklagarna inte hinner med. Genomströmmningstiderna har ökat med 10 % men polisanmälda brott har ökat i samma omfattning. Handläggningstiderna ökar, de yngre flyr och det fattas pengar. Den högerstyrda regeringen sänker skatter i stället för att se till att rättssystemet fungerar

Var är du Maud Olofsson?
Förra veckan var Fredrik Reinfeldt i länet och passade på att såga Norrbotniabanan. Inte alls oväntat då moderaterna aldrig trott på järnväg och någon Botniabanan ville man inte ha. Järnvägen har stor betydelse för att miljövänligt kunna klara ut de enorma mängder varor vi har i Norrland och så måste persontransporterna göras miljövänligare. Maud Olofsson det är så länge jag hörde dig säga något om Norrbotniabanan. I valrörelsen så lovade du att se till att den kommer tillstånd. Ni ska väl inte låta moderaterna bestämma allt t regeringen. Se till att banan byggs, ta fram pengarna på ett nytt sätt, använd de pengar ni fick för Vin och Sprit. Järnvägen behöver byggas nu och kan inte vänta på rätt budgetläge. Det finns ju utrymme då ni sänker skatternaSnälla! Ropa inte på Maudan! Då kommer hon ju :-(

I ¨övrigt låter det oerhört spännande med att "betygsätta" lärarna.
Jag håller med dig till 100% att detta låter mycket intressant. du känner väl Ilmar bra så att du kan få tips om hur han tänkt göra. tyvärr så har vårt parti fortfarande en del som föredrar flumskolan men jag har ju läst din blogg och vet att du gillar ordning och reda. Det är klart att det finns en hel del dåliga lärare även I Umeå, som egentligen borde sökaa sig bort från skolan
Ska vi låta elever sätta betyg på lärarna? Det låter helt absurt, på vilka grunder ska eleverna kunna göra detta? Vilka egenskaper värdesätter en elev hos sin lärare?

Varför sätter man inte fokus på att någon ansvarig på skolan ska göra uppföljning på lärarna? Varför utvärderar man inte regelbundet lärarnas förmåga i dagens skola? Detta ansvar ska inte läggas på eleverna, det ska läggas på personer som själva har kunskap om undervisning och som kan ge lärarna tips och möjligheter till utveckling. Dessa personer ska även vara delaktiga i lönesättningen.

Elevernas resultat kan om möjligt stå som en faktor för ett "lärarbetyg" men låt inte eleverna sätta betyg på sina lärare. Tänk om!
Sätt betyg på arbetsgivarna också!
http://www.jobbigt.se
Adam S uppmanas att följa reglerna för kommentarer. Där stå bl a att för- och efternamn skall sättas ut.
Upprepas regelbrottet, kommer vederbörandes inlägg att tas bort.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM