TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har vi debatterat vägpaketet i Umeå och de insatser som lagts fast i en avsiktsförklaring för att få igång vägbyggnationerna. V och Mp är oroliga för att vi tar över statens ansvar för statliga vägar.


En del saker har kommunen varit tvungna att göra och en del kan räknas till exploateringskostnaderna. Då ska man också komma ihåg att vi socialdemokrater har haft det högt prioriterat och i budgeten för genomförande. Men tyvärr så bifölls besvären när Björn Rosengren var kommunikationsminister.


Sedan inledde partiet ett mer omfattande samarbete med miljö- och vänsterpartiet. De gjorde som vanligt och motarbetade vägdragningarna i Umeå i förhandlingarna med regeringen. Det har inneburit att vägpaketet i Umeå inte har kommit tillstånd, samt att vi inte har klarat av miljökvalitetsnormen.


De är därmed ansvariga för att kommunen måste gå in med pengar för att klara av luftkvaliteten och vi vet att den enda åtgärden är att bygga vägarna. Därför tycker jag att man från vänster- och miljöpartiet ska sluta skylla ifrån sig då man  är ansvariga för att vi inte kunnat bygga bort den dåliga luften och nu går in med kommunala pengar. Då spelar det ingen roll att vi förhandlat med en regering där centern har ansvar för kommunikationsfrågorna.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM