TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har vi kommunfullmäktige och dagen ska avslutas med partiets representantskap och att redovisa inför budget. Tyvärr finns det inte så mycket att säga då vi inte vet vilka pengar som finns.


Kommunfullmäktige börjar kl. 9 och den debatten går att följa både via webben (kommunens hemsida) och i radion. På dagens fullmäktige är det inte  många beslutsärenden. Endast årsredovisningen, detaljplan för sandåkern, stadgar för vår pensionsstiftelse och en utökning av investeringsramen för curlinghallarna från 4 till 6 banor.


Däremot är det nio interpellationer och 11 enkla frågor. Skillnaden dem emellan är att på interpellationen får fler än den person som ställt frågan och den som ska svara vara med och delta i debatten. Om det är en enkel fråga så är det bara den som frågar och den som svarar som får debattera.

 

Interpellationer och svaren finns även utlagda på kommunens hemsida. Som sagt det blir en lång dag vilken toppas med en förkylning slog till under helgen.

* Inlåst, förolämpad och pinad
Dagens rubriker är annars om den person som hållit sin dotter inlåst i 24 år och dessutom förgripit sig på henne. Hon har också fött sju barn. Men det är  obegripligt hur något sådant kan hända och att ingen, inte ens mannens hustru, har märkt något.

 

* Valborg och 1:a maj
Valborgsmässoafton brukar vara en dag med stora kalas där många ungdomar gör sin debut med alkohol eller att man prövar narkotika. Här måste vuxenvärlden ta sitt ansvar och inte köpa ut alkohol till minderåriga. Tänk på vilken tragedi du kan sätta ungdomarna i.


Vad gäller 1 maj så ska jag tala i Nordmaling och det är dags att börja fundera på det tal jag ska hålla. Det borde dock vara ganska lätt då vi har en regering som fattat många beslut som jag inte delar. Ett ämne som kommer  upp är bl.a. utförsäljningen av statliga företag. Vin och Sprit är ju redan sålt och de pengarna borde användas till infrastruktur.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM