TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Många personer riskerar att få låga pensioner då deras arbetsgivare skiter i att betala in premien för tjänstepensionen. En av fem småföretagare gör inte detta. Tjänstepensionen finns i avtalsförsäkringarna och finns det inga kollektivavtal så missar man pensionen.

 

Det finns partier i högeralliansen som vill begränsa strejkrätten för facken då de kräver kollektivavtal. De som motarbetar den rätten motarbetar de anställdas rätt till pension. Jag har vidareutvecklat detta i en artikel som är publicerad i dagens VF. Kampen mot partier som vill begränsa strejkrätten ska gå vidare.

* Befolkningsökningen
Det ser ut som om vi idag har passerat 112 000 invånare. Det ser ganska bra ut även om man inte kan dra några slutsatser för hela året på ett kvartal, även om drygt 200 personer plus är mycket bättre än förra året som hade ett litet minus.

 

Det har fötts fler och färre har dött så födelsenettot ser bättre ut. Inflyttningen har ökat och utflyttningen minskat vilket också är ett plus. Men som sagt man ska inte dra alltför stora slutsatser av detta då terminsavslut och terminsstart avgör hur året kommer att bli.

* Företagsbesök
Vi försöker göra besök ute på olika företag en gång per månad. Idag besöker vi de agriella näringarna. Jag skulle gärna vara ute mer men det är ibland svårt att få tid i kalendern då det finns så mycket annat som måste gå före. Men företagen uppskattar detta så vi ska försöka prioritera detta mer i framtiden.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM