TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi får nästan varje dag höra att bensin- och dieselpriset har nått upp till nya rekordnivåer. Jag för min del tror att detta bara är början. Det beror inte på skatter som höjs utan att den olja som finns kvar i världen är dyrare att ta upp, samt att det börjar uppstår brist.


Det gäller nog att börja anpassa sig ganska snabbt skulle jag tro. Stora bensinslukande bilar kommer att fasas ut och de med alternativa drivmedel kommer att öka, även om det finns mycket att fundera över innan man börjar köra mer på t.ex. etanol.

 

I städer som Umeå blir det inte så betungande ekonomiskt. Det finns gott om alternativ som redan idag är bättre både ekonomiskt och hälsobefrämjande. Som ni förstår så är det gång- eller cykling till jobb eller andra ärenden.


BussI en stad är ju allt så nära att det upplevs som långt borta om man inte hinner fram på cykeln på 30 minuter, men i stort sett tar det lika lång tid med bil. Ett andra alternativ är att åka kollektivt som också är ett billigare alternativ än bilen om man sätter sig och räknar efter.


Ny teknik kommer säkert och drivmedlet blir med stor säkerhet två hål i väggen och då gäller det att producera tillräckligt med el på ett miljövänligt sätt.


* Svältdöden
Vi får ständigt rapporter om ökade livsmedelpriser, en utveckling som spär på världssvälten. Det råder dessutom brist på livsmedel, en brist som har uppstått i och med den snabba omställningen som skett då man odlar och använder marken till att producera fram drivmedel istället för mat.

 

Men också att vi subventionerar markanvändningen inte minst via EU. Allt EU-stöd till jordbruket som inte handlar om matproduktion bör plockas bort. Det är ett viktigt led samt att det är bra både för miljön och för livsmedelsproduktionen.

 

FN har uppmärksammat detta och menar att målen med 10 procents biobränslen kommer att ge världssvält. Det blir att prioritera liv eller död framöver. Visst finns det säkert marker, inte minst i Afrika, som bör användas för sockerrörsodling. Det ger både inkomster och drivmedel men livsmedel måste hela tiden gå före drivmedel. Skulle världen inte klara livsmedelsförsörjningen följer dessutom risken för stora konflikter i dess spår.


* Hus måste lagas när det går
Dagen idag får börja med att kolla om det är sant det som står i tidningarna att vi först bygger upp ställningar runt Rådhuset för att måla och laga det som förstörts av frostsprängningar. Sedan ska det rivas ner för att fortsättas senare då uteserveringen ska öppnas.

 

Vi måste ha konstiga avtal om sånt sker. Fasader måste lagas annars förfaller huset men detta och takmålning måste ske när det är varmt. Vi måste ha avtal som gör att huset kan få sitt underhåll annars har vi fel verksamhet i det. Det blir dessutom så fruktansvärt dyrt att göra det i två omgångar och de kostnaderna måste ju slås ut på hyresgästerna. Det måste kunna planeras i god tid annars är det nåt fel någonstans.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM