TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

De ekonomiska förutsättningar och prognoserna för framtiden ser mörka ut. USA håller på att sätta hela världsekonomin i gungning bl.a. på de boendelån som finns. Systemet har skapats av några som gjort sig multirika, om jag minns rätt.

Det går inte heller så bra för Sverige som regeringen vill göra gällande, ivrigt påhejade av sina lokala politiker. Det som har hänt ekonomiskt i positiv anda i början av perioden berodde inte på den nu sittande regeringen.


Igår presenterade Nordea sina ekonomiska bedömningar. Kort sagt kan man säga att det ser dystert ut och det beror inte endast på den finansiella krisen. Bedömarna tror att exporten minskar och den analysen är nog rätt. Då minskar köpkraften och arbetslösheten ökar. Då minskar också den inhemska efterfrågan och handeln avtar. Både skatteintäkter från löntagarna och momsen minskar.


Arbetslösheten innebär kostnader för både staten och kommunerna. Ersättningsnivåerna har dessutom sänkts vid arbetslöshet. När intäkterna minskar kommer säkert förslag om att skära i välfärden istället för att ta ut skatt för välfärden.


Regeringen har haft en medveten politik att sänka skatterna i högkonjunkturen och nu kommer den klassiska högerpolitiken att gå ut över välfärden då skatteintäkterna minskar.

* Vart har allmänbildningen tagit vägen?
Förut var det allmänt känt, ung som gammal, vad olika nyckelpersoner heter. Jag är övertygad om att få vet vad FN:s generalsekreterare heter, Ban Ki-Moon. Jag tycker att vissa namn bör man snappa upp som t.ex. FN-chefen men också de viktigaste stadsråden som den nuvarande statsministern Reinfeldt, nuvarande finansministern Anders Borg och nuvarande utrikesministern Carl Bildt.


De andra kan man ha överseende med då de oftast pratar om saker som istället ligger på kommunerna ansvar. Skolan har självklart ett ansvar för alla elevers allmänbildning och det andra ansvaret ligger på oss själva. Vi politiker har ett eget ansvar för att folk ska veta vilka vi är så att de kan ta kontakt med oss om de vill.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM