TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Fotbollsarena av Gamlia
Igår presenterades ett arenaförslag för pressen. Gamlia ska renoveras när friidrotten flyttar. Läktare och löparbanor ska bort, samt en innebandyhall byggas. Och att göra något i den stilen passar väl in i den byggnadsordning som finns för Haga.

* Moderata trots
Reinfeldts statssekreterare vägrar att komma till en utfrågning i Konstitutionsutskottet, KU. Det visar på en märklig stil. När man har haft ett sådant högt uppsatt uppdrag så ska man vara skyldig att gå till KU. Det är ren och skär trots.


* Statens ansvar
Igår hade vi styrelsen för Botniabanan, i Örnsköldsvik. Ett projekt med en ny finansieringsmodell som bör få efterföljare och vi behöver järnvägsinvesteringar nu om vi ska få systemen att fungera. Det går inte att vänta på årliga anslag.


Botniabanan kommer att vara klar som det är sagt enligt det ansvar vi fick när huvudavtalet skrevs. Staten å sin sida skulle ha Ådalsbanan klar samtidigt så att trafiken skulle komma igång. Nu ser det inte ut att bli så och risken finns att det inte går några tåg förrän 2011, trots att banan är klar ett år tidigare.


Staten ska också bygga om Umeå C men det vete katten om de är kapabel eller ens vill bygga ett fungerande resecentrum med det bolag som har ansvar för järnvägens resecentra. Det verkar som de mera vill ägna sig åt andra kommersiella fastigheter, ja det är märkligt. Lägg tillbaka ansvaret för järnvägens resecentra och skrota bolaget Järnhusen, ett tips till infrastrukturministern.


Jag ska avsluta med ett hemskt minne som jag har sedan början av 70-talet då vi skulle åka till Örnsköldsvik med bil, ett minne som ibland kommer upp. Vi kom som första bil bakom en mycket svår trafikolycka strax söder om Stöcksjö där flera personer omkom. Det är märkligt hur bilden kommer fram framför ögonen så man nästan tror att man upplever en ny olycka.


* Etanolbilar en cancerrisk?
Igår fanns en rapport att läsa från vägverket och forskare från Stockholms universitet. Innehållet handlar om avgasutsläppen från etanolbilar som inte är att leka med. Det finns fler hälsovådliga och cancerframkallande ämnen än i bensinen.


Jag är inte direkt förvånad då det går åt mera soppa med etanol. Den fördel etanolen har är att den räknas som förnyelsebar om det är det som ska gälla. Den ger också mera utsläpp av koldioxid. Bilar som släpper ut mera cancerframkallande ämnen älskar gröna bilister.


Bara vi socialdemokrater och folkpartiet ville avstå från att ge gratis bilparkering i centrum för bilar som på sådant sätt kan skada hälsan. Även om drivmedlen är förnyelsebara så är det inte säkert att de är bättre för miljön och hälsan. Låt oss inte hamna i en ny felbedömning för miljöns och hälsans skull.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM