TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår var det bandklippning och gratulationer. Bandklippningen var på det gym som Medly har på badhuset och det får förhoppningsvis fler personer att ta sitt ansvar för sin hälsa.

 

Jag var också och gratulerade och överlämnade en gåva till Västerbottens idrottsförbund som fyller hundra år. En pigg åldring som är den samlade organisationen för de olika distriktsidrottsförbunden. Idrotten har en stor betydelse för folkhälsan och alla ideellt arbetade idrottsledare kan man inte tacka nog.

* Högeralliansen i Umeå
Ågren berättade i sin blogg om det interna möte som allianspartierna har haft och den enighet som man har. Men det är bara att gå in och titta på alla motioner och andra förslag som respektive alliansparti har lagt så ser man hur splittrade dom är.

Vi socialdemokrater kommer att ge allt för att de inte ska få regeringsmakten i Umeå och börja äventyra välfärden i vår kommun. Varken skolan, äldreomsorgen eller sjukvården är särskilt bra i de kommuner som de styr. Deras viktigaste mål är inte välfärden utan att sänka skatten. Man måste dock komma ihåg att all välfärd kostar pengar, oavsett hur den betalas, och vi socialdemokrater föredrar att stora delar går via skattsedeln.

Jag vet inte heller om det som hände under och efter för- och grundskolenämndens sammanträde är ett tecken på enighet där humöret på moderaterna gick ut över både tjänstemän och kristdemokrater så nog behöver de after work.


* Byggfusk eller dåliga arkitekter
Andra rubriker under helgen har varit att de hus som putsats med frigolit som underlag och utan luftspalt, den så kallade enstegsmetoden, kan ha fuktskador. Man blir heligt förbannad när sådant händer och någon måste ha ansvaret. Man ska inte leka med människor hälsa med oprövade byggmetoder.
Jag tycker ansvaret borde ligga på arkitekter och konstruktörer att föreskriva det man vet duger. Det är inte begärligt att varje enskild beställare ska ha den kunskapen. Nu blir det säkert så att i slutändan får hyresgästerna betala kalaset.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM