TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag är ordförande för Brå, Brottsförebyggande rådet, i Umeå och jag har fått många frågor av kollegor runt om i landet varför en kommunstyrelseordförande sätter sig som ordförande i ett sånt organ.

För mig är det en markering att en av de viktigaste frågorna är just det brottsförebyggande arbetet. Ingen människa förutom kanske gangstrarna vill ha ett brottsligt och otryggt samhälle.

Västerbotten har lägst brottslighet i hela landet. 710 st. brott/100 000  invånare medan rikssnittet ligger på 1141. Det ska vi vara stolta över och det beror delvis på det förebyggande arbetet.

Umeå har också lägst brottslighet om man studerar de elva största kommunerna i Sverige. Malmö har t.ex. dubbelt så hög brottslighet som Umeå. Ökningstakten är också lägre i Umeå även om narkotikabrotten har ökat ganska mycket. Enligt polisen beror det på att man jagar även dom för ringa narkotikabrott, vilket kan vara en orsak.

Polisen behöver emellertid hjälp i det förebyggande arbetet och det är faktiskt en skyldighet för oss som medborgare att tipsa polisen om brott som vi ser eller anar/har kännedom om. Man får t.o.m. vara anonym om man vänder sig till KUT, dvs. den kriminella underrättelsetjänsten. Som en parantes kan jag informera om att polisen jagar klottrare men är besvikna på vägverket som aldrig städar upp. Så fy skäms vägverket!

 


* BLI SUPPORTER


SupporterPartiet har aktivitetsveckor och idag var jag på torget under lunchen för att hålla en appell om vikten av att engagera sig. Jag passade också på att ta upp andra viktiga frågor för Umeå. Att partiet har aktivitetsveckor är för att uppmärksamma att vi finns, vilka frågor som vi driver, samt lyssna på vad folk har att säga.


 

Jag och KGBli supporter handlar också om att vi vill få fler aktiva medlemmar eller att man går med och stödjer partiet, även fast man inte är eller vill vara jätteaktiv. Jag drog bland annat liknelsen på torget att det är billigt att vara med att påverka då priset är detsamma som två burgare – då får man vara med i partiet.


Jag tog också chansen att berätta en moderathistoria eller skröna kanske man ska säga. Frågan gällde; Hur man kan se om en moderat varit i kylskåpet? Svaret är egentligen ganska enkelt. – Facket är borta.

Trevlig helg!2008-04-18, 16:27  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM