TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Klimatförändringarna går snabbare än väntat. Det är morgonens nyhet. Konsekvenserna blir också allvarligare än befarat. Skog och mark är mättade och kan inte ta upp mer koldioxid än vad det redan gör. Stämmer detta så hjälper det inte med att använda biobränslen istället för fossila bränslen. Ej heller att ersätta oljan med etanol, detta då etanolen ger mer utsläpp även fast den är förnyelsebar.

Dessutom kommer experterna med verkningslösa förslag. Ett förslag är att skapa en FN panel. Ett annat är att tillsätta ett superdepartement. Vad det ska duga till kan man ju fråga sig. Det gäller snarare att fatta beslut. Och en del saker rås inte på som att få bort Bush som inte vill göra någonting radikalt för miljön. Han vill t.ex. inte ställa några krav på företagen och jag tvivlar på att en ny president kan fatta beslut som påverkar levnadsförhållandena i USA.

En ny energipolitik med bilar som går på energi utifrån principen med två hål i väggen är ett alternativ. Vi måste också skynda på förändringen till fusionskraft och se till att kärnkraft används fram tills att fusionskraften finns i full skala.

Det är många som behöver tänka om men kunskapen finns redan om att koldioxid är den största boven mot jordklotets överlevnad.

* Galleria
Det är roligt att se att Karin Hörnfeldt läser bloggen med tanke på det fina uppslag som var i tidningen idag om en galleria under Rådhustorget. Skrev om detta i bloggen den 11/4.


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM