TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Gårdagens rubriker handlade bl.a. om fallande huspriser som tidigare har skenat iväg. Man funderar över hur vissa har råd med så dyra hus då boendekostnaderna blir så höga. Bedömningen har nog ändå varit att man ekonomiskt skulle klara av kostnaderna men när priset sjunker blir det motsatsen. För dem som har betalat alldeles för mycket kan det bli besvärligt om man ev. behöver sälja huset eller att banken tycker att skulderna blir för höga.


Regeringens ekonomiska politik är självklart en bidragande orsak eftersom räntorna stiger och har stigit en hel del. Tillväxttakten avtar också. Den bedömningen gör även regeringen. Det är först nu regeringens politik börjar ge verkan. Den som ger till dom som redan har tar då från dem som har mindre, gammal klassisk högerpolitik.


* Soptaxor
Det skiljer på taxorna i länet enligt dagens VF. Vi har låga taxor i Umeå och ändå har vi källsortering. Det är glädjande för vi vet att källsorteringen är dyr men nödvändig. Mindre avfall ger lägre avgifter och stimulerar källsortering.

Vännäs renhållningschef rekommenderar hushåll att gå ihop om sopkärl. Det sker också på många platser i Umeå samt i Vännäs. Men tänk att i Nordmaling går inte detta. Sommarstugan står på en gemensam fastighet men trots detta så får man inte ha ett kärl i Nordmaling. Min farbror och Magnus, min son, ville ha det så men icke. Det har prövats rättsligt om man kan slippa betala för två när det räcker med ett.

* Toppmoderater i Stockholm slutar
På kort tid har landstingets finansborgarråd i Stockholms läns landsting, Chris Heister, slutat. Hon har blivit landshövding här i Västerbotten. Jag träffade faktiskt henne igår för att lite kort berätta om Umeå och vad som står för dörren. Vi kommer nog att dra åt samma håll då vi har samma uppfattning om att det är viktigt att finna möjligheter istället för att söka hinder.


Igår meddelande också Kristina Axén Olin, finansborgarråd i Stockholms stad, att hon slutar då hon tycker att det blev för jobbigt personligt. Två personer med två av de tyngsta politiska uppdragen som finns lämnar in. För det är viktiga och stora uppdrag att leda Stockholms kommun respektive sjukvården i Stockholms län.


Chris lämnade och blev landshövding. Hennes uppdrag togs då över av Reinfeldts fru Filippa. Anders Ågren säger också att han beklagar Olins beslut.
Båda har varit ganska förtegna om vad som legat bakom besluten. Nog är det väl ett viktigare uppdrag att leda sjukvården i Stockholms län än att bli chef på länsstyrelsen i Västerbotten. Ja, spekulationerna kan vara många, som om att det är jobbigt för kvinnor i moderaterna att ha ledande poster eller kanske t.o.m. att man ser att den moderata politiken hotar välfärden.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM