TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Snart går vi in i slutarbetet med budget för 2009. Grunden finns i den plan som ligger med utgångspunkt på 2008-års budget. I den finns många stora investeringar som ska göras både i kommunen och via de kommunala bolagen för infrastruktur.

Idrotten har under en längre tid fått mycket stora investeringar och det finns mera som är kvar. Gammlia ska omdanas då friidrotten ska bort till ny plats och en hall för innebandy ska byggas.

För fotbollens del så finns det ingen kommun i Sverige som satsat så lika mycket som vi sedan några år tillbaka. Satsningarna har skett på konstgräs samt den renovering som ska till på Gammlia. Men otack är världens lön när de blir besvikna att det vi inte tidigarelägger en ny fotbollshall.

Curlig är en idrott som stått på tur länge och där byggs en hall där föreningen dessutom tar ett ansvar för driften, vilket också Björklöven gjort.

Som jag skrev igår på bloggen är jag orolig för framtiden och det beror på minskad tillväxt som gör att skatteunderlaget minskar. Då kommer vi säkert att tvingas göra omprioriteringar i vår investeringsbudget, kanske till och med driftbudgeten.

Den goda tillväxten i ekonomin berodde på den politik som socialdemokraterna fört i regeringsställning. Nu börjar effekterna att slå igenom av högerpolitiken där skattesänkningar och hushållsnära tjänster för rika är viktigare än starta eget för ungdomar liksom för välfärdspolitik.


* Byggandet på Ön
Utställningen av den fördjupade översiktplanen kommer snart att börja. Jag har sagt tidigare att jag efterlyser nytänkande när det gäller hållbarhetsaspekterna, samt att planeringen görs så att bilåkandet kan minimeras. Detta genom en gång och cykelbro som landar mitt i centrala stan men också att det finns goda möjligheter till bra kollektivtrafik.

Vi behöver som det verkar även ett nytänkande när det gäller busstrafiken. Jag tillhör inte de som tror att det bästa är att stora dragspelsbussar ska gå rätt igenom ett bostadsområde. Ev. nya små elbussar som matar mot huvudlinjer eller till en modern gångbro med rullband. Det kanske är alternativet. Vad vet vi inte exakt idag?Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM