TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Under helgen har jag varit gäst hos partivännerna i Norrbotten på deras distriktskongress. Ett län som det finns socialdemokratiska ledningar i de allra flesta kommunerna. Det som var roligt var att anmärkningsvärt många saknade det gamla Nordnytt som sändes i båda länen då man nu inte får veta vad som händer i vårt län, samt att det inte går att se undertecknad.
Det var dessutom glädjande att höra det band med unga ssu:are som spelade rockmusik med egna texter på morgonen. Annars var regionfrågan självklart intressant där det var en förkrossande majoritet för ett Stornorrland. Det var också intressant att höra i korridorerna att folkpartiet i Norrbotten är emot. Här har deras förtrogna i Västerbotten ett jobb att göra.


Man får också tid att tänka på en hel del saker när man sitter och kör 40 mil. Finansministern har bl.a. missionerat om åtgärder mot fusk i socialförsäkringarna och vidtagit massor med åtgärder. Dessutom kallar han systemen för bidrag och det är helt fel då det är försäkringar. Summorna däremot är inte så stora som man vill göra gällande. När det gäller skatter som det fuskas med då kallar moderaterna inte detta för fusk utan för skattefel. Märkligt.


En annan sak som Mona Sahlin beskylls för är att vi inte har någon politik. Men det är som Marita sa på kongressen helt fel eller som jag brukar säga lögn. Det läggs förslag i stort sett varje dag i riksdagen men de röstas ständigt ner. Våra rådslag handlar dessutom om den politik och valplattform som är under arbete. Ingen har ju fått höra ett enda dugg om vad högeralliansen tänkt lägga för förslag för 2010 och framåt.


• Var är Norrbotniabanan som man gick ut med i valet?
• Blir det mera skattehöjningar på bensin?
• Fler förslag som centraliserar till Stockholm och Stureplan?
• Var finns det något som har regionalpolitisk innebörd?
• Hur och på vilket sätt ska de som har det bra få det ännu bättre?
• Vilka ytterligare uppoffringar ska drabba låg- och medelinkomsttagare?
• Ska folk tvingas flytta omedelbart vid arbetslöshet?
• Vilka pengar ska tas från sjuka och arbetslösa?
• Vad ska högerpolitiken innehålla efter 2010?


* Bra polisarbete
Det är mycket glädjande att få höra att polisen lyckas få fast gärningsmannen för den fruktansvärda händelsen på en 10-årig flicka i Stjärnsund som vi nu vet är mord. Samtidigt erkänns ett annat mord sedan år 2000. Ny teknik med DNA är troligen det hjälpmedel som gör att brotten klarats upp. En bank av just DNA skulle kunna underlätta att fler grova brott klarades upp samt göra det snabbare. Men hur det ska göras har jag ingen uppfattning om utan. Det är en liten fundering om hur brott kan klaras upp samt att det kanske skulle ha en stor förebyggande effekt.2008-04-14, 11:05  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM