TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Koncern VD, Bertil Hammarstedt, har bett att få frånträda tjänsten som koncern VD för Umeå kommunföretag. Jag kan ha viss förståelse, dels han har kommit upp i åren och dels föredrar han mera operativa saker. När det gäller byggandet av resecentra och färdigställandet av godsbangården så behövs det en heltid för att kunna hinna med allt samt att ha koll på ekonomin.

 

Det finns ett avtal som reglerar VD:s uppsägningstid och det kommer vi att följa. I ärlighetens namn har vi lastat på VD en omänsklig arbetsbörda men han har klarat det utmärkt. Strukturförändringarna inom kollektivtrafiken blev en extra uppgift, liksom Umeva och Bostaden. Alla tre har varit heltidsjobb och dessutom tillkom infrastrukturbolaget förutom de ordinarie jobben med Umestan och kommunföretag.

Bertil tycker nog också att han oskyldigt hängs ut i kommunföretagsrollen och nog finns det troligen fog för det när han känner så. När det gäller mobbing för andra så brukar folk säga att känner man sig mobbad då är man det. Ta exemplet med konsultavtalet och granskningen av detta som kostade nästan 100 000 kr medan hans konsultarvoden i flera bolag var runt 10 000. Detta hade redan kontrollerats med de auktoriserade revisorerna. Som jag har skrivit tidigare så arbetar lekmannarevisorernas inköpta byrå på ett sätt som jag inte alltid riktigt förstår då jag får en känsla av att det blandas lite.

Jag är i flera fall bolagsman till bolagsstämmorna så jag måste se på vilket sätt revisionen är en tillgång för ägarna eftersom den tillsätts just för den delen att ge relevanta påpekanden till gagn för ägarna.


Jag har också fått känslan att någon av parterna i alliansen tror att de skadar mitt politiska arbete genom att agera mot en VD som jag har mer än fullt förtroende för. Jag tror att VD har varit en stor tillgång även för dem om de haft väljarnas förtroende att leda Umeå. Nu börjar rekryteringen av en ny koncernchef men jag är övertygad om att den dagen måste vi gå på en heltidsanställning.2008-04-14, 08:36  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM