TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Att vi har en fackföreningsfientlig regering är ingen hemlighet. En av de första besluten man tog var att göra det dyrare att vara med i facken men även i a-kassan som man dessutom vill förstatliga. De sitter säkert på sin kammare och gläds när man ser att facken minskar i medlemstal. Centern är ju det parti som visat störst aggression mot svensk fackföreningsrörelse. Nu vill man också utreda strejkrätten och antagligen försämra den genom att hänvisa till EU. Det är dom som brukar få skulden.


Hyresgäströrelsen som är en facklig organisation för hyresgästerna har studerat utredningen om förändringarna i hyreslagen med hjälp av en riktig expert som säger allmännyttan kan fortsätta som idag utan att det strider mot EU-rätten. Men regeringen har väl visionen att även slå sönder allmännyttan för det har ju allianspartierna gjort där man haft majoritet.

* Reinfeldts klädval
Fredrik Reinfeldt och hans hustru Filippa landade i Kina vardagsklädd och möttes av militär hedersvakt och kinesiska regeringstjänstemän i mörka kostymer. För mig får han vara klädd precis som han vill men frågan är om han med sitt sätt har förnedrat kineserna och att de därigenom inte kommer att bry sig om vad han säger i miljöfrågorna. Det är viktigt med respekt så att Kina tar till sig om synpunkterna på hur Kina hanterar de mänskliga rättigheterna. Lite oartigt har en del experter sagt, andra att det inte är det och pressekreteraren att det uppgjort i förväg. Det kanske är en del av de nya moderaterna att ändra klädstil. Rätt eller fel, den som lever får se.


* Husockupation
En grupp tog sig in igår i tullkammaren och ockuperade huset som ägs av Balticgruppen. De var maskerade och deras protest skulle vara en aktion runt om i Europa mot kulturpolitiken och att man känner sig åsidosatta av kommunen. Jag vet inte om de deltagit i de breda samtal man har i kulturhuvudstadsgruppen med de olika aktörerna men för mig får de inte en ökad respekt för sina synpunkter då de tar sig in och ockuperar andras egendomar och dessutom maskerar sig.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM