TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag börjar hemresan som tar i runda tal 9 timmar från Florens till Umeå. En observation från resan är att gamla fotbollsspelare som Gunnar Nordahl fortfarande är ett större affischnamn för Umeå än vad kanske världens bästa damfotbollslag UIK är idag. Det speglar en katolsk syn på att idrott är något som män sysslar med. Däremot finns det inga negativa reflektioner mot fotbollen och man lyssnar intressant på när vi berättar att vi har så pass många konstgräsplaner. De hoppas att konstgräs kan ge bättre förutsättningar för bra fotboll alla dar på året.


* Val
Till helgen är det val i Italien och det finns regler för hur kandidater får uppträda. Den politiska ledningen i Pisa hade gärna träffat oss tillsammans med universitetet men det gick inte. För om man ska träffa borgmästaren i offentliga sammanhang så ska även oppositionens kandidater vara med. Pisas lutande torn kanske borde hjälpa oss att bli kulturhuvudstad 2014, det hörs i alla fall som om ett intresse finns, även om staden har haft ett universitet sen någon gång på 1300 talet.

* Strandskydd
Det har man också i Italien även om det är annorlunda än i Sverige. Har jag fattat det rätt så äger staten 10 meter av stranden som sedan företag eller en enskild person kan hyra kortare tider om man ska bygga något som t.ex. en hamn. Annars verkar det vara omständligt att komma åt dessa 10 meter. En linje som troligen kan passa ett tätbefolkat land.


* Kundvänlighet
Jag vet inte om det uttrycket finns kvar längre eller om det någonsin har funnits. Jag kom hem på skärtorsdagen och gick till det företag som jag har köpt telefonen hos. Först trodde man att det gick att laga telefonen direkt med det fel jag hade – att byta ett glas som hade spruckit. Man hade inget glas på lager utan det skulle beställas hem och jag skulle ringas upp så fort det kommit. Nu rinner tiden iväg och fortfarande har jag inte fått ett samtal. Så här i efterhand kanske jag skulle ha ringt direkt till Nokia och bett dem skicka glaset hem till mig.


* Barnmisshandlare
Ja, det tycker jag man kan kalla de föräldrar som skriver över sina bilar på barnen och som sedan skiter i att besikta bilen eller att skatta/försäkra bilen. Vissa toppar detta med att strunta i att betala ev. felparkeringsböter. Barnen hamnar hos kronofogden med betalningskraven medan föräldrarna lever upp pengarna. Barnen hamnar också i olika register och betraktas som opålitlig då man inte gör rätt för sig. De får dras med detta ibland hela livet. Varför hängs inte dessa barnmisshandlande föräldrar ut offentligt kan man fråga sig.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM