TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår var vi på Volvos monteringsfabrik i Gent, Belgien. Vi blev mycket varmt mottagna med platschefen i spetsen. Fabriken och systemet med att montera bilar ser i stort sett ut som i Göteborg. Några reflektioner får man ändå.

Antalet kvinnor som jobbar i fabriken är knappt märkbart, de är ca 150 stycken av mer än 2 500 anställda om man räknar ute i monteringen. Man har också ett fabriksspråk som är flamländska och som alla ska kunna. Dom har även en monteringslinje av hytter och de tycker nog mellan raderna att de skulle kunna montera allt, dvs. även hytterna. Det är och kan på sikt vara ett hot mot monteringen i Umeå där taket är 65 000 hytter.


Jag hör också att de inte direkt gråter för att den svenska högerregeringen dragit ner på transportstödet utan de tror att det kanske kan komma att gynna fabriken i Gent på sikt. I vilket fall som helst är det ett logistiskt under att alla delarna dessutom kundanpassade är på bandet vid rätt tid så att lastbilen kan skruvas ihop.

 

Många av insatsvarorna kommer från Sverige, bland annat hytterna från Umeå. Motorerna kommer också från Sverige. Det är intressant att se hur man lägger upp logistikflöden i stora fabriker och när vi nu bygger den nya godsbangården finns det möjligheter att göra något som stärker Umeås tillväxt.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM