TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I helgen hade vi distriktskongress men jag var enbart med under lördagen då jag åkte till Gent igår och är här även idag. Vi ska bygga ett logistiknav i den nya godsbangården och då måste vi se hur man jobbar på andra platser. Vi ska också se Volvos anläggning här nere.

Kongressen i helgen var lugn men det finns en stor oro att högerregeringen kommer att slå sönder Välfärdssverige och göra förändringar som inte går att återställa. Utförsäljningen av de statliga företagen är en sådan åtgärd.

Dessutom är det många med mig som är oroliga över den centralisering som sker då allt ska till Stockholm. Det gamla beslutet som finns att staten alltid ska ta regionalpolitiska beslut verkar inte gälla längre. Här måste vi fråga Maud och de andra riksdagsledamöterna varför man inte tar regionalpolitisk hänsyn.

 

Vi uppvaktade försäkringskassan i juni där jag ville träffa chefen angående omlokaliseringen av det som rör den nya delen i tandvårdsförsäkringen. Det blev ingen träff men en del av den verksamheten läggs här och ger knappt hundra nya jobb, vilket självfallet är bra.


* Uppdrag granskning
Att granska – det uppdraget har en revision liksom att vara stödjande. I kommunala bolag har vi både auktoriserade och lekmannarevisorer där de senare kan köpa in biträdes hjälp.

Att Hammarstedts avtal kontrollerades var vi glada för även om jag tidigare har kollat med de auktoriserade revisorerna att det är en riktig konstruktion. Det är lagligt men man anser att det kanske inte är lämpligt med två former. Det har vi kommenterat och tolkar man brevet är det ok om man övergår helt till konsulteriet. Däremot förstår jag inte att den genomgång som man har gjort ska behöva kosta nästan 100 000 kr, tänk att en avtalsgenomgång och en bedömning ska bli så dyr.

Det nya upplägget med köp av både auktoriserade och biträdes hjälp till lekmannarevisorerna har gjort att kostnaderna i stort sett har fördubblats och till viss del känns det som man gör samma sak. Jag har lite funderingar på hur man läser och vilka slutsatser biträdet gör men också om man vet hur det fungerar i kommunen då det är lite sammanblandningar. Det får vi dock återkomma till när vi ser slutresultatet av frågorna. Det är viktigt att revisorernas kunskaper är tillräckliga så att de drar slutsatser som blir till stöd för ägarna. Jag är själv ombud till bolagsstämmorna där jag inte är styrelseledamot.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM