TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Många länder har fortfarande kvar dödsstraffet för grövre brott. I debatten förs kritik mot att vissa länder kränker de mänskliga rättigheterna just för att de har dödsstraff medan kritiken mot USA och att de har dödsstraff är liten. I USA, som kallar sig världens största demokrati, använder man dessutom ett gift som är förbjudet att använda vid avlivning av djur på grund av att medlet ger oerhörda smärtor. Där kan man tala om att kränka de mänskliga rättigheterna. Djuren är mer värda än människorna som ska straffas. Oavsett var i världen man har dödsstraff så ska vi protestera mot detta. Bojkott är inte alltid den bästa läsningen men i vilket fall som helst bör Sverige alltid protestera mot länder med dödsstraff.

* Kommunismens förtryck
Det kan väl inte ha undgått någon att där kommunismen styrt har också förtryck ingått som ett led i att kuva människor. Jag tror inte det finns något kommuniststyre där inte den metoden har använts. Alla gamla sovjetstater, i Kina och Kuba vet vi att det har varit så och ändå finns det människor som fortfarande sympatiserar med kommunistiska ideal. För mig är det fullkomligt obegripligt. De gör som nazisterna beträffande judeutrotningen, förnekar att det skett. En del kommunister gömmer sig bakom ordet vänsterpolitik och en del har andra partinamn men det är olika grenar av den grymma kommunismen. Under Kommuninvest årsstämma fick vi höra en kvinnlig företagare som fick lämna Polen i slutet på 60-talet och hur kommunisterna drev antisemitistiska strömmingar och förföljde de polska judarna. Man bör syna kommunismen oavsett hur och var den dyker upp.


* Högeralliansens utrensningar
Bo Bylund, chef för Arbetsförmedlingen, har fått kicken och sätts på en stol utan arbetsuppgifter. Littorin säger samtidigt att han har förtroende för honom och tala om falskspeleri. Det är illa om man byter chefer för att de har en politisk hemvist. Chefer ska tillsättas efter kompetens och inte politisk tillhörighet. Inför valet skulle högern dessutom utannonsera tjänsterna och så har det inte blivit men det är väl svårt att i annonser säga att chefen ska ha en borgerlig värdering.Om nu verkschefer skall tillsättas efter kompetens och inte efter politisk tillhörighet är det ju lite märkligt att under de drygt 60 år som AMS existerat så har samtliga nio chefer varit politiskt aktiva socialdemokrater.
Givetvis har du helt rätt Lennart, vi måste protestera mot alla länder som har dödsstraff - inte minst om de är demokratier. Japan är en demokrati med hemliga avrättningar och har kommit billigt undan i dödsstraffsdebatten, som du kan se i min blogg den 2 mars.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM