TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Imorse var det avfärd kl. 06. 00 för att åka till Vilhelmina för distriktskongress. Väglaget var inte det bästa med oplogade och spåriga vägar, samt att jag måste köra hem ikväll då jag imorgon ska åka bl.a. till Gent och lite andra platser för att titta på logistikcentra.

En distriktskongress känns inte lika politisk under en högerregering för de kommer inte att lyssna ett enda dugg på de idéer vi har om hur samhället ska se ut och om välfärdspolitik. Regionfrågan ska vi dock samtala om.

* Biobränslen
Den genomgående nyheten på väg upp i bilen och som vi fick höra en gång i timmen var att vissa biobränslen kan vara en större fara för miljön än de fossila bränslena. Orsaken är att man gödslar med kväve och då frigörs lustgaser som är ett större miljöhot. Jag har påtalat detta många gånger om att vi måste göra rätt inför framtiden så vi inte luras in i nya stuprör.

 

Jag tror på elen och att det kommer att utvecklas bra hybridbilar som har batteri och en motor som laddar. Man måste utveckla laddmetoder och batterier så att två hål i väggen blir en verklighet, samt ett system där man lätt byter batterier bör tillhöra systemet. Tillverkningen av el via fusionskraft är framtiden och under en övergångstid kärnkraft. Vindkraften har också sin givna roll i elförsörjningen.


* Hjärnsläpp EU
EU ska ge stöd till socker i fruktyoghurt för att få barnen i skolan och dagis att äta yoghurten. Vi ska alltså subventionera ohälsosamma produkter som kan ge skador och fetma hos barnen, 7 % socker ska tillåtas. De som sysslar med hälsa vet att detta är fullständigt olämpligt. Varför accepterade den svenska regeringen detta och höll tyst i diskussionerna för det är skandal att subventionera ohälsa.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM