TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår hade Anders Sellström en stor osanning(=lögn) på sin blogg om mig men jag förstår att han försökte göra sig lustig med ett aprilskämt. Sellström gillar ju att leka och spexa. Och han har också lekt med dockor i valrörelsen på torget.

 

Att kristdemokraterna far fram med osanningar är inget nytt men om man läser noggrant så står det att det är VK:s ansvar för vad som publiceras. Jag tycker därför att det är kränkande att VK tillåter sådana lögner på sin sida och jag anser att ansvarig utgivare, Torbjörn Bergmark, ska agera. Detta istället för en anmälan till pressens opinionsnämnd för det brukar ta så lång tid.

* Vodka
Vin och Sprit har agerat på ett märkligt sätt runt om i världen och inte minst när det gäller Absolut Vodka. Jag har hört en hel del kommentarer om försäljningen av detta bolag. För min personliga del är väl det ett bolag som har minst med samhällets uppgifter att göra. Att få folk att supa mera trots att vi vet riskerna och skadorna med alkohol kan väl knappast ses som en uppgift för ett samhällsägt företag.

 

Däremot ska samhället inte sälja ut företag som har viktiga uppgifter i samhällsbyggandet som t.ex. Vattenfall och andra infrastrukturbolag i olika former. Ej heller posten eller Systembolaget ska säljas ut. Vin och Sprits affärsidé däremot bygger på att få människor att dricka mer alkohol. När Vin och Sprit nu har sålts är min uppmaning till regeringen att använda pengarna till en engångssatsning på infrastrukturen som vägar och järnvägar. Då kommer vinsten av försäljningen hela folket tillgodo.


* Gamla nyheter blir nya
Idag kan man se på TV om en nyhet som talar om att anställda kan ringa upp ett nummer om man inte mår riktigt bra. Reportagen handlar om Strömsunds kommun. Jag frågar mig hur något så gammalt kan bli en nyhet. Den tjänsten har Umeå köpt i flera år. Om TV är med på presskonferenser i Umeå skulle en nyhet inte behöva vara flera år gammal.Trevligt att läsa en klok reaktion på försäljningen av Vin & Sprit istället för de på andra håll så vanliga reflexmässiga motståndsuppfattningarna. Jag har själv alltid haft väldigt svårt att svenska staten säljer popvodka runt om i världen.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM