TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Som rubriken anger så har Nutek påtalat det i en rapport för en tid sedan och jag är säker på att man har rätt, särskilt om man betänker vad som väntan på vägpaketet har inneburit. Jag har sagt det tidigare att hade Inez Uusman varit kvar som kommunikationsminister hade vägarna varit klara och vi har haft en bättre tillväxt, samt klarat miljökvalitetsnormen. Dessutom hade vi sluppit satsa 250 miljoner till.


Pengarna fanns i planen och därför kan ingen påstå att vi köper oss fri när vi går in i det nya förslaget. Det var överklagandena som knuffade bort vägpaketet vilket har inneburit mindre tillväxt och större miljöproblem. Får vi nu igenom detta kommer en ny framtidstro att blomma.


Inte oväntat går miljöpartiet och vänstern emot förslaget (dom tycks veta bättre än alla som är utbildade inom transportområdet) och menar att det inte behövs några mera vägar trots att bilåkandet ökar när staden växer. Nu är det bara att hoppas att regeringen ger oss positiva besked framåt hösten.

 

* Behövs det alltid pekpinnar i en kommun?
Finns det bara engagemang för miljöfrågorna bland vissa av våra anställda eller måste det fattas beslut i varje enskild fråga? Jag ska åter beröra detta med vatten på flaska som ett exempel. Jag har inte funnit att det ska finnas några politiska beslut om att det ska serveras flaskvatten inom kommunen. Vore det lite ruter så skulle det bara tas bort och sluta att användas helt/och säljas. Vi har bra kranvatten i kommunen, kanske bättre än i flaskan. Alla anställda borde i sitt vardagliga arbete ta hänsyn till miljön om man har kunskaper.


* Insändarsidan VK
Bo Harnesk som varit insändarredaktör på VK en längre tid ska pensionera sig. Det är han väl värd och han får då tid att lyssna på lite Blues. Däremot sägs att VK nu kommer att lägga insändarsidan under ledarsidan vilket innebär att man vill styra upp insändarna för att få rätt mängd liberala insändare.


Jag har tidigare skrivit om annonsen till Torbjörn Bergmarks efterträdare; att uppgiften var att värna det liberala budskapet. Nu har man tagit ytterligare ett steg för att kunna styra och begränsa det fria ordet (ordet fritt) genom att lägga den sidan under ett ansvar som är politiskt styrt. Det är illavarslande och det ansåg även mina politiska kollegor från de andra partierna, förutom folkpartiet, då vi fått reda på att det kan komma att bli så.
Det är väl på sin plats att få reda på hur ledningen har resonerat då de ska styra en insändarsida politiskt. Monopolet över pressen håller på att bli ett demokratiskt hot.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM