TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Umeå är en stad med en mycket ung befolkning. Det beror självklart på de många studenter som bor i staden vilket är mycket bra. Det ger goda möjligheter till kompetent arbetskraft i framtiden och att de därigenom kan bidra till tillväxten. När det gäller den kommunala ekonomin har studenter som grupp däremot ingen omfattande köpkraft. En köpkraft som inte har blivit bättre under högeralliansens tid då studenter inte har fått samma standardhöjning som unga.


Jag tror att det kan vara bra för Umeås tillväxt och den kommunala ekonomin om det flyttade hit fler pensionärer. Kommunalekonomiskt vet vi att kommunen är den största betalaren till det kommunalekonomiska utjämningssystemet. Vi betalar överlägset mest. Vi har en hög skatt i Umeå, bland de högsta i landet av alla större kommuner, men vi har också en bra service. Vi ska definitivt inte föra en politik som gör att yngre flyttar från staden utan vi ska attrahera fler äldre.


Äldre har bättre köpkraft och skulle kunna bidra till ökad handel. Samtidigt kan de vara nära sina barn och barnbarn om de finns i staden, samt ta del av kommunens omfattande utbud. Därför behövs fler s.k. trivselboenden så att äldre har någonstans att bo. Vi ska planera fina områden och förtäta staden så att man kan bo där man vill, gärna centralt eller på Ön. Man ska känna sig välkommen hit. Uppmaningen till fastighetsägarna och de som bygger bostadsrätter är att sätta igång och värva hit äldre människor, det skulle gagna alla.


* EU inte bara negativt
Så här på avstånd från hemmaplan har jag till min stora glädje noterat att miljöpartiets språkrör lämnat ståndpunkten att Sverige ska ut ur EU. Det är bra för den stora utmaningen är just klimatförändringarna och det kan man bara lösa genom att jobba ihop i beslutande församlingar, samt göra EU ännu slagkraftigare.


* Björklöven vann
Man blir glad varje gång man hör att Löven vinner, men det är något som förbryllar mig. Varför blir det så att man spelar bra mot bra lag och sedan gör plattmatcher som i fredags mot dåliga lag. Har det med motiveringen att göra? För någon annan förklaring finns inte.


De goda resultaten nu är sannolikt följden av att man satsar på juniorer och yngre spelare. Det gäller att man kan behålla dem och kanske få hem någon av de spelare som lämnade i fjol. Då skulle Löven ha en plats i Elitserien och Skellefteå bli lillbror hockeymässigt i vårt län.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM