TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nu har det avslöjats att Ammarnäs vilt blandat in nötkött i renköttet då man tillverkat renskav. Jag har inte ens i min vildaste fantasi trott att ett sådant företag skulle fuska vi tillverkningen. Nyss har det också avslöjats att ICA-handlare fuskat med datummärkningen av köttfärs. Man har både märkt om och blandat in gammal köttfärs. Visserligen har ingen blivit sjuk vad man vet men kunderna har lurats. För Ammarnäs vilt får vi väl se hur de stora kunderna kommer att reagera men risken finns att girigheten kan få konsekvenser för sysselsättningen i företaget. För mig är det märkligt att personalen på båda ställen ställt upp och medverkat till fusket. Har rädslan för att bli uppsagd och hamna i den nya a-kassan blivit så stor att man hjälper till med fusket och girigheten hos företagarna?

 

* Uppdrag granskning
Det har än en gång avslöjats hur städföretag utnyttjar invandrare och inte betalar löner enligt avtal. Man följer inte heller övriga lagar och regler på arbetsmarknaden. I det senaste uppdrag granskning fick man se hur företag som Rangsells sätter ut jobb till underentreprenörer där det inte finns någon som helst respekt för människor. I båda fallen är det ren slavhandel.


Samhället måste finna system där man kommer åt sådana här avarter och visst känns det illa när inte facken har koll på att tecknade avtal följs. De företag som gör på detta vis ska självklart inte få fortsätta med det. Kanske är den enklaste vägen att ålägga dem som sätter ut jobben på en underentreprenad ansvaret och om de missköter sig ge dem näringsförbud. Jag undrar om inte McDonald’s, Burger King eller Rangsells anställt folk själva om de riskerat något som företag. Man kan misstänka att de lägger ut jobb på underentreprenader för att undandra sig ansvar för sina åtaganden.


* Skolflum
Visst har man rätt att bli riktigt upprörd när man får höra att barnen i en skola inte får bära prickiga kläder då någon i personalen fick huvudvärk av detta. Vi ska inte införa skoluniformer i Sverige (aldrig i livet) men man funderar över vart vi är på väg när något sånt här kan hända.


* Skolhälsovård
Det förs en diskussion om resurser inom skolhälsovården. Det är dock märkligt att man inte sagt mera exakt hur det ska vara. T.ex. i Umeå finns resurser inte i samma omfattning inom friskolorna som inom den offentliga. Det innebär att friskolorna får betalt i elevpengen för saker som man inte tillhandahåller vilket är fel.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM