TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Badhus med stadsutvecklig
Vi ska ha ett nytt modernt badhus i Umeås centrum. Det kommer att bli lätt att ta sig dit eftersom all kollektivtrafik passerar där, förutom den som är spårbunden. I den förfrågan som gått ut och som företag kan titta på har vi sagt att det ska vara ett stadsutvecklingsprojekt. Det innebär att resten av kvarteret ska ha annat innehåll och att det inte bara är en omlokalisering av kommunal verksamhet. Har det varit det senare vi önskat hade vi byggt allt själv. Vi vill ha med det privata näringslivet som ska utveckla Umeå på den punkten och vi väntar med spänning på vilka dragare som kan komma.
Badet kommer att finansieras via avgifter och skattemedel men gym eller SPA tillhör inte den kommunala kompetensen. Den uppfattningen kanske t.o.m. Svenskt näringsliv delar. Att fastighetsägarna inte tycker vi ska syssla med kommersiella lokaler det vet vi.


* Attityder hos Svenskt Näringsliv
Näringslivsklimatet är en attitydundersökning och efter min kritik mot undersökningen har jag fått massor med samtal från företagare. Jag har nästan lust att skriva vad de säger men det vill de inte. De vill inte gå till media heller med sina synpunkter. Man kan dock konstatera att vad som är bra attityd i en kommun är pesten i den andra. Det finns kommuner som sysslar med saker som företag tycker har varit att lura staten och det gäller industrihus. Och det finns andra kommuner där attityderna till företagsklimatet är gott trots att kommunen tillhandahåller inventarier till vissa företag. Ja, listan efter alla samtal om hur attityderna skiljer sig åt om vad en kommun ska göra är markanta.


Jag vet att Svenskt Näringsliv vill att man agerar mot oss socialdemokrater här i Umeå så att det är någon annan ska göra jobbet. Mer säger jag inte utan det får i så fall medlemmarna själva göra om man vill ha det så eller inte. Men i Umeå har företagens attityd till näringslivsklimatet påverkats i allra högsta grad då media låg i botten och hade sämsta resultat av alla områden. Det är samma media som finns i Västerbotten, nämligen VK, VF, Norran, Radio Västerbotten, TV4 Västerbotten och SVT Västerbotten.

* Vad vet en student
Förra veckan presenterades en undersökning om att studenternas allmänbildning inte var särskilt hög. Det gör en självklart lite besviken. Man tog ett exempel som handlade om huruvida man visste vilket parti Bosse Ringholm tillhör. 50 procent av studenterna visste att han var socialdemokrat medan befolkningen i övrig visste det till 85 %. Nu kanske den frågan inte ska anses höra till allmänbildningen men det var bara en av frågorna. Vi måste nog få ett större samhällsintresse bland våra ungdomar och då gäller det att börja tidigare än på universitetet.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM