TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Högerregeringen gör allt den kan för att skapa mer byråkrati. När det gäller hanteringen av EUs strukturfonder så är det mycket tydligt. Mål 2 och Nutek har tagit ett järngrepp för att öka byråkratin på regeringens och Maud Olofssons uppdrag. Det är så hemskt att man inte ens orkar rada upp hur det fungerar.


Likadant är det via det andra departementet som styrs av en centerpartist nämligen jordbruksverket. När vi nu ser hur det blir för programmet som handlar om lansbygdsutveckling så säger de som sysslar med detta att byråkratin är fruktansvärd gentemot tidigare. Sedan har det blivit mindre pengar för landsbygdsutveckling i Umeåregionen sedan vi fick en alliansregering och ett centerstyrt departement.


Tidigare hade landsbyggdsprogrammet 55 miljoner medan det för denna programperiod är 30 miljoner. Sedan får kommunerna inte sköta om programmen och vara fodervärdar vilket gör att den ideella föreningen får betala moms på alla tjänster så Anders Borg lägger beslag på 20 % av anslaget. Det är tveksamt ur EU synpunkt att EU pengar går till skatt. Umeå kommun får också stå en stor del av finansieringen som kanske inte har projekt i motsvarande grad. Det är bara att konstatera att denna högerregering ger mindre pengar till landsbygdsutveckling än den förra och byråkratin sväljer större del av resurserna än tidigare. De lokala företrädarna för allianspartierna, ursäkta högeralliansen, tiger still.2008-02-09, 15:46  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM