TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I målsättningarna för landstinget sägs att man ska jobba för att bli det friskaste länet. Frågan blir om medel och målsättningar följs åt. Går man ut från landstinget ser man ett oändligt hav av parkeringar och det är säkert upp mot 2000 som finns i området. Jag vet inte exakt vad parkeringarna kostar men de är säkert billiga och kanske till och med gratis. Ska vi klara hälsan i Umeå, ska luften bli bättre då måste bilåkandet minska, samtidigt som gång och cykelåkandet, samt kollektivtrafikåkandet ökar.

 

En del av detta måste ske genom att arbeta med attityder. Många av dem som jobbar på universitetssjukhuset och universitetet skulle inte ha tillgång till parkering eller så borde parkeringarna bli dyrare. Det är säkert på gränsen till förmånsbeskattning. Självfallet är det vissa som inte har möjlighet att använda sig av kollektivtrafik, gå eller cykla och för dessa går det säkert att hitta ett system med tullstånd så det inte blir för dyrt för dem. En gång eller cykeltur på en halvtimme är också hälsosamt för både kropp och själ.

 

Parkeringar


* Mer om luftkvalitet
Luftkvalitet är något som vi ska diskutera idag men det verkar vara en övertro på en gång och cykelbro över Bölesholmarna som den viktigaste lösningen på luftföroreningarna i centrum. Jag tror inte många skulle tjäna en meter om de ska till SkyCom arena med en ny bro. Gamla bron finns och den finns även för alla som ska till Tegs centralskola. Hur mycket bättre det blir att nå dragonens idrotts- och mässcentrum kan diskuteras. 

 

Jag tror det finns mycket effektivare åtgärder för att få en bättre luft i centrum än en cykelbro vid Bölesholmarna. Det bor inte så mycket folk på tegssidan väster om gamla bron och inte heller så mycket västerut på stadssidan. Sedan kan en cykelbro vara viktig men av helt andra skäl än för att klara luftkvalitetsnormen.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM