TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Regeringen är inkonsekvent på riktigt
Högerregeringen ska förbjuda fack och enskilda att teckna försäkringar som ger ersättningar över 75 % när man är sjukskriven en längre tid. Förbjudet är kanske fel ord men det är innebörden av det eftersom staten minskar sin ersättning i motsvarande grad. Däremot ska de som blivit sjukpensionärer kunna tjäna mer utan att ersättningen krymper enligt socialförsäkringsministern i dagens DN. Nu är inte jag avogt inställda till sjukpensionärer men de har fått sin sjukpension för att de ofta varit sjukskrivna länge och inte kan återgå till jobbet. De ska nu få jobba och få betalt men de som är sjukskrivna för att de inte kan jobba ska inte i förväg kunna försäkra sig. Tala om dubbla budskap.

* Tillväxten är viktig
Igår berörde jag att Umeå behöver en tillväxt av fler människor vilka behöver både nya bostäder och nya arbetsplatser. Att möjliggöra detta måste innebära att alla i våra förvaltningar ska se möjligheterna att komma fram innan man börjar söka hindren. Tyvärr är väl de signaler man får utifrån alltför vanligt att man känner ett motstånd mot de olika tänkta projekten. Detta syns också i diverse yttrande som kommer från andra håll. Det måste till en attitydförändring och en vilja att finna lösningar som möjliggör tillväxten. Det känns som att det sitter alltför mycket i väggarna att ha en avog inställning till utveckling, en utveckling som är avgörande om nya jobb ska skapas och gamla behållas.


* OPS lösningar
Det har varit signaler från regeringen att s.k. OPS lösningar ska kunna bidra till att lösa problem med vägar som inte blivit av. Idag ska vi träffa statens förhandlingsman och känna oss för om vi kan komma fram med vägpaketet som är ett hinder mot Umeås och även Volvos utveckling om det inte kommer tillstånd. Vägpaketet är också den enda åtgärd som gör att vi ska kunna klara luftkvalitetsnormen. Visst ökar trafikarbetet i Umeå om staden växer men det är ingen säkerhet att det ökar i landet eller globalt sett. Det beror på hur mycket bil de som flyttar hit körde innan. Bygger vi städer där det finns bra med kollektivtrafik eller ännu hellre goda möjligheter att cykla eller gå till jobbet/utbildning minskar de totala utsläppen vilket är Sveriges mål.tycker att det blivit lite tyst på dig ang regionen.
beror det på att du börjat förstå att de flesta vanliga
människor i norrland inte vill ha med umeå att göra?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM