TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Det kan inte vara vackrare än idag
Jag befinner mig i barndomshemmet i Långvattnet denna helg. Idag är det minus 10 grader kallt ute, det är gott om snö som är så vit och ren helt utan smuts, samt en sol som skiner från en klarblå himmel. Fåglarna sitter alldeles fullt i träden och skalar hamp och solrosfrön som jag tillhandahåller dem med glädje, även om det kostar en hel del för en hel vinter. Men det är värt vartenda öre. Tyvärr har jag ingen kamera med mig så att jag kan visa er hur vackert det är ute men ni får blunda och föreställa er.


* Äntligen, äntligen
Så brukade Gert Fylking ropa när nobelpriset i litteratur bruka offentliggöras. Jag säger det idag av en helt annan anledning och det är vad fiskeriverkets chef skrivit på DN debatt. Han säger att EU:s ministerrådsbeslut strider mot den biologiska rådgivningen och att verket ska arbeta aktivt för att minska den svenska fiskeflottan, men även jobba för fiskestopp under lekperioder. Helt i linje med vad jag skrivit tidigare på bloggen.


Jag hoppas verkligen att myndigheten har den befogenheten för annars är jag tveksam om de får igenom sin vilja. Den svenske jordbruksministern har ju inte fört fram tankar åt det hållet. Det är ett viktigt steg om vi inte ska plundra och utrota bland annat torsken, men generellt bör man nog vidta åtgärder mot fiske under lekperioderna. Det får ske även om det går ut över löjrommen och sikrommen för de delikatesserna kan vila från borden ett par år.


* Hot i media
Igår lördag hade Skellefteå AIK:s sportchef fått nog av hoten som publicerats på Norra Västerbottens nättidning. Jag tycker det är uselt av tidningen att publicera sånt och tidningen borde själva polisanmäla detta men de verkade inte vara speciellt ångerfulla. De nöjde sig med att ta bort inläggen men saknade samtidigt det fria ordet. Det var fruktansvärt skamligt och jag tycker att Peo Larsson egentligen borde anmäla tidningen och den ansvarige utgivaren. Det har gått alldeles för långt när en tidning publicerar hot mot människor även om det är Skellefteå hockeys ledare.Här var det minu 12 och på den inglasade altanen plus 11 mellan kl.12.30 till 14.15
Gott om tid att dricka kaffe, samt påtår och en tupplur.

Fredagen bjöd på samma kalas.. hoppas nu det blir mer av sorten.

Folke Andersson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM