TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Minskad tillväxt
Tillväxten avtar och regeringen kommer nog att skriva ner prognoserna för nästa år, vilket gör det extra viktigt att hålla ekonomin i ordning. Annars riskerar vi att få urholkade finanser och då kommer högerregeringen att ytterligare försämra välfärden. I kommunerna minskar dessutom skatteintäkterna vilket inte känns bra. Jobbavdraget som regeringen införde har inte heller medfört att folk arbetat mer utan de som har bäst ekonomi har istället kunnat vara mera ledig. Att gynna de som har det bäst är klassisk gammaldags högerpolitik.


* Fp:s skatteexpert
Man blir förvånad när man läser text-tv och ser att folkpartiets skatteexpert yrkat på avdrag för soduko och cykellås. Nu fick han nej för dessa avdrag och några till. Visst får man yrka avdrag för olika saker för inkomsternas förvärvande och nog kan man ibland fundera över skatteverkets tolkningar men inte har då jag med den kunskap jag har om skattelagstiftningen kunnat tro att sällskapsspel är avdragsgilla. För i så fall skulle man kunna hävda att lotto, trav och andra spel också utgör sällskapsspel för många. Vad ska man egentligen tro om sånt omdöme?

 

* Vägverket bör tänka sig för
Enligt uppgift så vill Vägverket förbjuda dubbdäck. Jag tror inte det är rätt väg att gå för oss norrlänningar då man har svårt att hålla vägarna i bra skick, särskilt med tanke på den väderlek som varit med blixthalka på slutet. Jag tror därför trots allt att dubbdäcken är säkrare.

 

* Umeå som modell
Igår var jag i källaren på Dragonskolan och tittade på Folke Hübinettes modell av gamla Umeå. Ett fantastiskt arbete som borde dokumenteras och sparas för visningar. En del av hans arbete finns även ute på Norrbyskärs museum och handlar självklart om hur Norrbyskär såg ut under Kempeeran och det speciella samhälle som fanns där. Man känner väl igen sig från de byggnader som fanns kvar i slutet på 50-talet, och det blir lite nostalgi.

* Auschwitz
Under öppet stadshus och även igår blev jag påmind om att entrén vid gamla vaktstugorna in till stadshuset liknar skylten över Auschwitz. Det har jag även bloggat om tidigare. Folk har kommit fram och är illa berörda och jag hoppas verkligen att entrén kan göras om och att skylten försvinner. Jag har egentligen den uppfattningen att detta bör vara huvudentré in till stadshuset vilket det inte är idag. Visserligen går det inte ha utfart där men infart borde gå. Dagens infarter sker på sidogatorna.

* Att motionera
Stavgångsmotionen har blivit lidande p.g.a. vädret som varit lite besvärligt på slutet då det varit halkigt, blött och allmänt otrevligt. Men det får inte hindra att man motionerar och för mig har det istället blivit inomhus på en motionscykel. Det går också bra då man samtidigt kan se på TV. Det är inte lika skönt som att vara ute och gå men man brukar ju säga att motionera bör man annars dör man. Vi måste alla ta ett eget ansvar för vår hälsa för ingen annan kommer att göra det åt oss. Gör vi det tror jag med bestämdhet att vi blir friskare och då slipper landstiget spara pengar.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM