TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I Umeå kommun vill de andra partierna förutom socialdemokraterna och folkpartiet subventionera parkering för bilar med etanol. Men denna bluff kommer mer och mer i dagen och har lurat mycket folk med miljöintresse på felaktig sätt. Jag läste en mycket intressant artikel igår av Aftonbladets klimatjournalist och jag erkänner att jag var på väg in i fällan. Men med de nya kunskaper som kommit fram när etanolfanatikerna synats av andra experter har jag omprövat min inställning.


Etanol skulle rädda världen från klimatpåverkan men blir istället döden för många och enligt en FN-rapportör är biobränslen ett brott mot mänskligheten. Drastiskt sagt; kör du på etanol så dödar du fattiga barn. Vete och majs stiger i pris då dessa varor köps upp av etanoltillverkare med resultatet av att priset på mat ökar vilket skapat kravaller i flera stora länder.


Jag har i tidigare bloggar kommenterat vad reportaget påpekar; att rika länderna som har råd att köpa drivmedel tillverkade av matgrödor kommer att påverka priset på mat. Det stiger vilket medför att två tredjedelar av världens befolkning befaras svälta ännu mera än vad de gör idag.
Jag hoppas därför att alla som är beslutsfattare på lokal, regional, nationell och internationell nivå vågar ta sitt ansvar och inte försätta stora delar av världen i svält för att vi ska få köra bil.


Enligt samma artikel så säger forskare vid Smithsonian Institute att alla biobränslen som görs av majs, sockerrör och soja är dåliga för att de sliter på miljö och människor.


De flesta forskare jag har läst undersökningar av på senare tid och även här i Umeå har ungefär samma slutsatser. Däremot delar inte Gröna bilister den slutsatsen och då faller man på deras ranking, en organisation som tyvärr verkar ha svårt att ta till sig av ny kunskap. Det har även vår egen organisation Bio Fuel Region. Det går inte att bara tänka på bilen som många har gjort under lång tid och det är bokstavligen livsfarligt att falla i en ny fallucka när bensin blir dyrare. Att gå över till drivmedel som dödar människor av svält är inte lösningen på drivmedelsproblematiken.


Idag finns i stort sett endast etanol som är producerad av livsmedel. De som subventionerar etanolbilar och parkeringar för dessa måste nog läsa på vad som de nya kunskaperna har gett för information. Sätt ett dödskallemärke på etanol och det är en produkt som aldrig kommer att bli rättvisemärkt. När det gäller den beslutade miljöbilpoolen i Umeå gäller nu att tekniska nämnden tänker rätt.


* Att lura väljare är bedrägeri
Så har det hänt igen. Några ledamöter hoppar av det parti man blivit invalda på och ska istället bilda nytt. Självklart ska denna möjlighet finnas men till nästa val ska de tvingas avsäga sig sitt nuvarande uppdrag. I Storumans kommun har några vänsterpartister hoppat av från partiet, men de tänker lura väljarna genom att sitta kvar på uppdragen.


Dessa personer tror tydligen att de är invalda på personröster vilket inte är fallet då vi i Sverige har partival med personvalsinslag. De har skrivit under att de ska representera vänstern men hoppar av och bildar eget vilket dom självklart kan göra men inför nästa val.


Det är dags att vi får en ny lagstiftning som tvingar personer som byter parti eller lämnar det parti man blivit invald på att avsäga sig uppdraget. Detta är ett bedrägligt beteende mot väljarna och visst förväntar vi oss att den allians som styr Storuman ställer personerna i fråga så långt ifrån makten som möjligt. Ett annat lagförslag skulle vara att vi i kommunerna kunde hålla nyval när sådant här sker.Fall inte i andra fällan istället! Det gäller att granska alla spekulativa mediavinklar. Jag hade ett inlägg om exakt samma sak igår. Fast tvärt om!

http://fritturhjartat.blogspot.com/2008/01/jag-blir-s-av-den-vinklade.html

Etanol, är ett utomordentligt alternativ på väg till ännu bättre. Men vi ska odla den själv, inte låta tredjevärlden axla det ansvaret!
NEJ! Etanol är inte ett utmärkt alternativ, det är ett ofantligt korkat slöseri med resurser.

Lennart, du som är verksam politiker i norrland, varför inte verka för att få till en storskalig biogasproduktion i ditt län? Biogas är det enda vettiga biobränslet innan elbilen får sitt genombrott.

Biogas tillverkas av vårt eget avfall, alltså råvaror det finns god tillgång på. Dessutom tar man hand om och förbränner metangasen (=betydligt starkare växthusgas än co2) som annars skulle släppas ut i atmosfären.
Förbränningen är helt fri från partiklar och andra hälsovådliga ämnen.
Stoppa etanolbluffen. Etanol han negativ emergi. Etanolodling leder till svält. Framtiden ligger i vätgasdrift. Tills vi har nått dit får vi klura ut flera alternativ. Elbilar faller på att metalltillgången inte räcker till batterierna.
Nu går det att få tag i Oxo-bionedbrytbara plastpåsar. Plastmaterialet som bryts ner och försvinner efter ca 3 år utan att släppa metangas. Om 5-10 år kommer effekten att märkas i mätbara områden. Alla sk vardagspåsar går att få i Oxo-plast. Besök sidan för Vardagsplast !
Frågan är varför tre norrlandskommuner satsar miljardbelopp i SEKAB:
http://www.norran.se/asikter/ledare/article221109.ece
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM