TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I lördags hade vi öppet stadshus och visade upp en del av det som pågår i kommunen. Tyvärr var vädrets makter inte de bästa och själv hade jag känslan av att det var lite mindre folk än det brukar men det är svårt att uppskatta. Det fanns inte heller någon speciell fråga som var av större intressen än andra och som folk ville prata särskilt om.


På väg till stadshuset var det V75 inlämning som i efterhand hade varit bättre att avstå ifrån då det endast blev 6 rätt. Men vid mellanlandningen på Bubblan kom det fram en person och berättade att han hade varit i Dubai och att det där var ordning och reda. Varje man fick under december månad 150 000 kr i gåva enbart för att de var män och om de fyllt 30 år. Ingen handling i jämställdhetens tecken men i muslimska länder är inte jämställdhet högt på dagordningen.


Under öppet stadshus kom det fram en familj som ville att jag skulle verka för att barnbidraget ska följa barnet vid delad vårdnad om föräldrarna separerat. Enligt dom så går barnbidraget till mamman om man inte kommit överens. För mig låter detta märkligt men är säkert rätt men rättvist och jämställt är det inte.


* Idrottshelgen som var
Det blev ingen blogg under helgen då det var mycket sport på TV. Den senaste var i fredags om den nya regionbildningen. Det motarbetas av jämtarna, men vi får kanske lämna dom för sig själva eller ge dom till Norge. Helgen har i alla fall haft fina idrottsframgångar.


Björklöven gjorde en stabil insats i fredags, en match som jag själv var på plats och såg, samt igår mot AIK. Båda matcherna gav seger och på onsdag hoppas jag på en kraftig uppbackning av laget mot Leksand. Björn Ferry gjorde också ett riktigt gott dagsverke genom att vinna jaktstarten och bli tvåa i masstarten. Skidskytte är en alldeles utmärkt TV-sport och har mycket publik med bra stämning.

 

Det blev även fler länsframgångar; Anja Pärsson knep andraplatsen i störtlopp men misslyckandes tyvärr i super G och Jens Byggmark visade än en gång att han är i absoluta världselit. Det är även Anna-Karin Olofsson som äntligen fick bevisa hur bra hon är. Sporthelgen avslutades genom att se Zlatan och hur han i de sista minuterna vände en förlust till en seger för Inter mot Roma. Det är bara att applådera.


* Är politiken alltid ärlig?
Det kan man nog inte påstå. För min egen del har jag ibland känslan av att vissa politiska motståndare försöker komma åt mig och djäklas genom att angripa våra tillsatta chefer. Jag tycker det är ynkligt men inte särkilt förvånande när det gäller någon av personerna. Det finns dessutom vidtagna åtgärder där läsandet av protokoll för 750kr i timmen har blivit dyrare än vad VD för bolaget har i årslön. Allt ska ha en rimlighet.


* Långsiktigt hållbart
Vad som är långsiktigt hållbart och vad som är bra drivmedel miljömässigt blir bara krångligare och krångligare. Fler och fler experter framför kritiska synpunkter mot vad som kan anses vara miljöbilar och främst rörande nyttan med etanol som bränsle. Trots detta ska kommunen subventionera parkering för etanolbilar. Hmm.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM